CEMEX Hrvatska i Reciklator potpisnici Etičkog kodeksa za transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj

31.08.22. | Iz medija

Izvor fotografije: CEMEX Hrvatska

Prenesena vijest: CEMEX Hrvatska

Tvrtke CEMEX Hrvatska i Reciklator, reciklažno dvorište za građevni otpad, pridružili su se poslovnim subjektima potpisnicima Etičkog kodeksa, mehanizma koji pridonosi stvaranju sigurnog okruženja za potrošače

Tvrtke CEMEX Hrvatska i Reciklator potpisale su Etički kodeks za pouzdano i transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj. Time su se svrstale među poslovne subjekte koji doprinose stvaranju povjerenja i sigurnog okruženja za potrošače.

Svojim potpisom tvrtke između ostalog jamče da neće neopravdano povećavati cijene ili ih neispravno preračunavati i zaokruživati te da će uvesti dvojno iskazivanje cijena i jasno prikazivanje fiksnog tečaja konverzije. Pristupanje Etičkom kodeksu je dobrovoljno, a svojim potpisom CEMEX Hrvatska i Reciklator doprinose sprječavanju zlouporabe ovog kompleksnog financijskog procesa i šalju jasnu poruku potrošačima da su tvrtke kojima se može vjerovati.

Alen Voloder, predsjednik uprave CEMEX-a Hrvatska, izjavio je: „Jedna od temeljnih odrednica našeg poslovanja je stvaranje partnerskih odnosa koji počivaju na integritetu i poštenju. Stoga nam je potpisivanjem ovog Kodeksa namjera bila još jednom potvrditi predanost transparentnosti i poštenim poslovnim odnosima te olakšati prilagodbu euru našim kupcima i partnerima.“

„Izuzetno nam je važno da naši korisnici imaju povjerenje u uslugu koju im pružamo kao jedino reciklažno dvorište za građevni otpad u županiji, a to se svakako odnosi i na transparentnost u formiranju cijena te njihovoj konverziji iz kune u euro“, dodao je član Uprave Reciklatora Ivan Ivanović.

Danom pristupanja Etičkom kodeksu tvrtke su stekle pravo na postavljanje vizualnih identifikacijskih oznake – logotipa i slogana, kojim jamči provedbu načela Kodeksa.

Etički kodeks projekt je Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Koordinacijskim odborom za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača. Kodeksu, kojem je cilj jamčiti transparentnu zamjenu kune eurom, dosad je pristupilo više od 370 poslovnih subjekata.

Svi detalji i načela te obveze potpisnika Etičkog kodeksa su dostupni na sljedećoj poveznici: https://euro.hr/faq/sto-je-to-eticki-kodeks/.

 

#odrzivoposlovanje, #HRPSOR, #odgovornost, #eticnost, #SDG

Share This