CSR Europe i UN Global Compact potpisali suradnju

26.05.17. | Vijesti

CSR Europe i UN Global Compact udružili su snage na godišnjem Europskom poslovnom samitu održanom 22. svibnja 2017. godine, kako bi potpisali novi Memorandum o razumijevanju kao obvezu prema ostvarivanju Globalnih ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals).

CSR Europe i UN Global Compact potpisali suradnju Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

Memorandum o razumijevanju, koji su potpisali Lise Kingo, predsjednik uprave i izvršni direktor UN Global Compacta i Hans Daems, član odbora CSR Europea izlaže cjelokupni smjer suradnje, kao i specifične obveze prema Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Zajednički napori bit će uloženi s obje strane u svrhu pružanja mreža za učenje i prilika za poslovne prakse u ostvarenju ciljeva održivog razvoja UN-ove Agende 2030. Uz to, prioritet će biti na uključivanju više dioničkih mreža na nacionalnoj razini i razvijanju projekata s većim učinkom u praksi.

Visoka razina angažmana s političarima na svjetskoj, europskoj i nacionalnoj razini bit će provedena u svrhu ocrtavanja pametnih politika za unaprijeđenje uvjeta lojalne konkurencije i stvaranja okruženja pogodnog za višu razinu održivosti.

Za više informacija o suradnji i obvezama CSR Europea i UN Global Compacta pročitajte Memorandum o razumijevanju.

Share This