Dodijeljene 12. nagrade Indeks DOP-a

25.11.19. | Događanja, Vijesti

Zagreb, 19. studenoga 2019. – Na godišnjoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju 12. su put dodijeljene nagrade Indeksa DOP-a. Nagrade se dodjeljuju poduzećima za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju, a u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjetaza održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatske gospodarske komore. Poduzeća su nagrađena u devet kategorija, a ove ih se godine natjecalo više od stotinu.

Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

Nagrade su dodijeljene u sljedećim kategorijama:

U kategoriji Velikih poduzeća: AD PLASTIK d.d.
U kategoriji Srednjih poduzeća: HiPP Croatia d.o.o.
U kategoriji Malih poduzeća: Media Val d.o.o.
U kategoriji Javnih poduzeća: Odašiljači i veze d.o.o.

Dobitnici nagrada u pojedinim područjima su:

Za područje Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini dobitnik nagrade je Heineken Hrvatska d.o.o.
Za područje Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem dobitnik nagrade je Ericsson Nikola Tesla d.d.
Za područje Društveno odgovorni odnosi sa zajednicom dobitnik nagrade je DVOKUT-ECRO d.o.o.
Za područje Društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava dobitnik nagrade je INA – industrija nafte d.d.
Nagrada za najveći napredak dodijeljena je poduzeću: Vinag d.o.o.

„Svi dobitnici Indeksa DOP-a ističu se ugradnjom društveno odgovornih praksi u svoje poslovanje te integracijom ciljeva održivosti u svoje poslovne strategije. Svi nagrađeni svojim izvrsnim primjerima u poslovnoj odgovornosti, ali i izgradnji odnosa s dionicima, razvoju napredne radne okoline, posebnom brigom za okoliš te zalaganjem za ljudska prava potvrđuju da je odgovornost danas nedjeljivi dio njihovog liderstva. Jačanje svijesti o važnosti ulaganja u odgovorne prakse i predanosti Uprava održivom razvoju dokazuje stalni visoki interes među hrvatskim poduzećima, kojih je preko stotinu sudjelovalo u Indeksu DOP- a u ovoj godini. Uz to, stalno se povećava kvaliteta rezultata Indeksa DOP- a u svi ispitivanim kategorijama. Nadamo se da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i narednih godina, s posebnim naglaskom na provedbu Ciljeva održivog razvoja.” izjavila je Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Indeks DOP-a poduzećima omogućava objektivno upravljanje, praćenje, mjerenje i interpretiranje vlastitih specifičnih utjecaja. Koristeći ovaj alat, poduzećima je vidljivije ono što se radi dobro u odnosu na svoje dionike, u usporedbi s drugim poduzećima te ukazuje na moguća područja unapređenja. Kako bi osigurale vlastitu održivost i razvoj, poduzeća u svim aspektima svog poslovanja i svim odnosima moraju pokazivati kontinuirano dobre rezultate.

Share This