EMIL TEDESCHI IZJAVIO „ISTINSKA PROMJENA KREĆE OD NAS SAMIH“

15.11.21. | Vijesti

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, jedan je od uvodnih govornika 13. Konferencije održivog razvoja.

Više nego ikad održivost je tema kojom se bave svjetski lideri pa i oni u poslovnom i financijskom sektoru. Tedeschi je izjavio „Brojimo zadnje dane planeta onako kako ga poznajemo“ te naglasio kako se društveno odgovorno poslovanje treba razlučiti od filantropije. Ukazao je na licemjerstvo i neodgovornost lidera svih razina u kontekstu vlastitih neodrživih poslovnih modela. Objasnio je kako se modeli moraju mijenjati u skladu s dostupnim resursima, poput energije i sirovinske osnove, ali i u skladu svjesnosti svih građana, koji u ulozi potrošača i tržišta mogu poticati i podržati uspjeh održivih poslovnih modela kompanija.

Također je naglasio „Kada kompanija ima dobre pokazatelje, tada treba zaorati u promjene (…) Nemamo opravdanja, moramo nastupiti hrabro, inovativno i odgovorno“ pozivajući lidere u gospodarstvu na suradnju, revolucionarne promjene u načinu poslovanja te prihvaćanje odgovornosti.

U svom govoru Tedeschi je izjavio „Atlantic grupa je spremna smanjiti vlastitu profitabilnost jer smo svjesni da je u jednom periodu potrebno zarađivati manje da bi pomogli transformaciju vlastitog okruženja.“  Objašnjava kako nema više mjesta za kratkoročne ciljeve i sebičnost kompanija, „Društveno odgovorno poslovanje nije samo zadaća vlada i svjetskih lidera, shvatimo da istinska promjena kreće od nas samih.“

Cijeli govor Emila Tedeschog, kao i ostale govornike, možete poslušati OVDJE.

 

 

Share This