EOS Matrix potpisao Povelju o raznolikosti: Potičemo kulturu uključivosti i nediskriminacije

2.09.21. | Vijesti

Piše: mr.sc. Diana Franulić Šarić,  komunikacije i marketing, EOS Matrix

Potpisivanjem Povelje o raznolikosti EOS Matrix formalizirao je svoju poslovnu politiku uvažavanja individualne raznolikosti i uzajamnog poštovanja. Među nekoliko desetaka hrvatskih kompanija i organizacija potpisnika Povelje, EOS u Hrvatskoj se obvezao javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u svojoj organizaciji i lancu vrijednosti.

EOS Matrix potpisao Povelju o raznolikosti: Potičemo kulturu uključivosti i nediskriminacije Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

Kao jedna od 26 članica EOS Grupe, EOS Matrix ovime se lokalno uključio u kampanju koja je u skladu s globalnom strategijom EOS-a; prepoznavanjem inicijativa zaposlenika i njihovih želja i potreba za uključivanjem i prihvaćanjem raznolikosti.

„Korporacija koja broji više od 6.800 zaposlenica i zaposlenika uistinu je jedna velika zajednica, kojoj raznolikost pojedinaca daje dodatnu snagu. Neovisno o dobi, etničkoj i nacionalnoj pripadnosti, spolu i spolnom identitetu, religiji i uvjerenju, spolnoj opredijeljenosti i društvenom porijeklu, u EOS-u svi zajedno gradimo razvijamo zajedničku korporativnu kulturu i primjenjujemo standarde istog kodeksa ponašanja“, pojasnila je Barbara Cerinski, direktorica EOS Matrixa i potpisnica Povelje o raznolikosti.

EOS Matrix potpisao Povelju o raznolikosti: Potičemo kulturu uključivosti i nediskriminacije Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

Osobni razvoj svakog zaposlenika, realizacija njegovih inicijativa i uključivost u poslovne procese povećavaju zadovoljstvo poslom, omogućuju bolju radnu atmosferu i u konačnici, povećavaju lojalnost poslodavcu. Na tragu takve prakse je i osnovan Odbor za raznolikost i uključivanje (EOS Diversity & Inclusion Board) koji će na razini EOS Grupe definirati strateški smjer za budućnost te koordinirati i podržati različite interne inicijative.

U EOS-u u Hrvatskoj trenutačno radi 72% žena, dok je u menadžmentu zastupljenost žena 67%, što je višestruko od hrvatskog prosjeka, prema kojemu je naša zemlja na samom začelju EU zemalja s 24% žena u menadžmentu. Vjerujemo kako će se ovaj trend u budućnosti mijenjati, no svjesni smo da svaka promjena počinje od nas samih i ne događa se preko noći. Sustavnim i predanim radom s jasno postavljenim ciljevima, ne samo da se povećava vrijednost kompanije već i cjelokupnog društva.

 

#EOXMatrix #HRPSOR #raznolikost #uključivost #DOP #D&I

Share This