‘I u krizi poduzetnici mogu biti društveno odgovorni’

2.10.14. | Vijesti

poslovni.hr, 29. rujna 2014.

Unatoč višegodišnjoj recesiji, postoje brojni primjeri u Hrvatskoj koji pokazuju da poduzetnici i u tim uvjetima mogu društveno odgovorno poslovati.

Istaknuo je to predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Ivica Mudrinić na dodjeli nagrada za društveno odgovorno poslovanje za područja brige za zaposlenike, brige za zajednicu i brige za okoliš u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki. Dobitnik Velike nagrade za najbolju primjenu načela društveno odgovornog poslovanja u sve tri kategorije je Cemex. U kategoriji brige za okoliš nagrađene su tvrtke Next bike, MGK Pack i Cemex, u kategoriji brige za zaposlenike Specijalna bolnica Sveta Katarina te Biovega i Ericsson Nikola Tesla, a u kategoriji brige za zajednicu Plavi radio, tvrtke MGK Pack, Siemens i Allianz.

Dodjeli je prisustvovao i predsjednik Ivo Josipović, koji je istaknuo da bi bilo dobro da država stvori regulatorni okvir koji bi adekvatno vrednovao i poticao praksu društveno odgovornog poslovanja  Uz predsjednika HUP-a, priznanja nagrađenim tvrtkama uručili su i Branko Roglić, predsjednik Nadzornog odbora HUP-a, Davor Majetić, glavni direktor, i Lidija Horvatić, direktorica Odjela za politike EU i međunarodne odnose HUP-a. Nagrade su dodjeljene u sklopu projekta CSR for ALL (Društveno odgovorno poslovanje za sve), koji sufinancira EU, a provodi Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE) i organizacije poslodavaca iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske i Turske.

Share This