LafargeHolcim Grupa lider je u održivom poslovanju u proizvodnji građevinskih materijala

29.05.20. | Primjeri dobre prakse

Kompanija Sustainalytics, globalni lider u istraživanju i procjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika (eng.ESG, environmental, social and governance), objavila je ocjenu okolišnih, društvenih i upravljačkih rizika za LafargeHolcim Grupu. Tako je Holcim Hrvatska, članica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i dio svjetske LafargeHolcim Grupe, proglašena najboljim proizvođačem građevinskih materijala u svijetu prema procjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika 

Piše: Julija Škoro, voditeljica komunikacija i marketinga Holcima Hrvatska

U analizi Sustainalyticsa sveukupno je sudjelovao 101 proizvođač građevinskih materijala u svijetu, a LafargeHolcim je najbolje ocijenjen, stoga i prvi na listi. Osim toga LafargeHolcim je na listi TOP 20% od ukupno 12 000 ocijenjenih kompanija iz svih gospodarskih sektora.

Prema izvještaju kompanije Sustainalytics u LafargeHolcim Grupi postoji mali rizik negativnog financijskog utjecaja zbog okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika, zbog toga što tim područjima dobro upravlja. Posebno su naglašena postignuća u korporativnom upravljanju i poboljšanja u svih sedam analiziranih područja. Na skali od 0-100, gdje 0 predstavlja zanemariv rizik, LafargeHolcim Grupa je za 2020. godinu dobila ocjenu 19,5.

Vezano uz te procjene, kompanija ISS, koja se također bavi analitikom za potrebe investitora na tržištu kapitala, podigla je ocjenu za LafargeHolcim, jer su ispunili sve zahtjeve te sad njihove obveznice i dionice ispunjavaju kriterije odgovornog ulaganja.

Magali Anderson, glavna direktorica za održivost LafargeHolcim Grupe ovom prigodom izjavila je: “Ponosni smo na ovu ocjenu koja nas stavlja na prvo mjesto u našoj industriji. LafargeHolcim je najbolje ocijenjen proizvođač građevinskih materijala prema ocjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih rizika, a osim toga mi smo i prvi koji su u kategoriji niskog rizika ostvarili poziciju ispod 20. Ova nas je ocjena ohrabrila da nastavimo dizati ljestvicu i ubrzamo tranziciju prema održivoj gradnji.”

Géraldine Picaud, glavna financijska direktorica LafargeHolcim Grupe: “Ocjena koju nam je dao Sustainalytics je jasan znak naše otpornosti i fokusa na dugoročno poslovanje. Programi za naš okolišni, društveni i upravljački utjecaj uključeni su u našu strategiju razvoja, a ova ocjena potvrđuje našu predanost da investitorima budemo odgovorno ulaganje najboljeg izbora. Jednako tako lideri smo na putu prema održivoj gradnji, a oko 50% naših ulaganja u istraživanje i razvoj su rješenja s malim otiskom ugljika.”

Sažetak i dodatne informacije potražite na: https://www.lafargeholcim.com/additional-esg-resources

 

LafargeHolcim Grupa

LafargeHolcim je globalni lider u građevinskim proizvodima i rješenjima, aktivan u četiri poslovna segmenta: cement, kameni agregati, beton te građevinska rješenja. Njihova je ambicija voditi cijelu industriju prema dekarbonizaciji i niskougljičnoj gradnji. Uz najjaču organizaciju za istraživanje i razvoj u građevinskoj industriji, stalno uvode kvalitetne i održive građevinske materijale širom svijeta. LafargeHolcim zapošljava više od 70.000 zaposlenika u preko 70 zemalja, kako na tržištima u razvoju tako i na razvijenim tržištima.

Za više informacija: www.lafargeholcim.com

 

Sustainalytics

Sustainalytics je vodeća nezavisna kompanija za istraživanje, ocjenjivanje i analitiku prema okolišnim, društvenim i upravljačkim čimbenicima, koja investitorima širom svijeta pruža podršku u razvoju i realizaciji odgovornih ulagačkih strategija. Duže od 25 godina predvode u razvoju kvalitetnih i inovativnih rješenja koja odgovaraju potrebama globalnih investitora. Danas Sustainalytics radi sa stotinama najboljih svjetskih kompanija za upravljanje imovinom i mirovinskim fondovima koji u svoje procese ulaganja uključuju informacije o okolišnim, društvenim i upravljačkim pitanjima.

Za više informacija: www.sustainalytics.com

Share This