NA SDG SAMITU HR PSOR JE SUORGANIZATOR TRI OKRUGLA STOLA – POZIVAMO VAS NA PRVI: ZELENA JAVNA NABAVA

20.10.20. | Događanja, Primjeri dobre prakse, Vijesti

Priredila: Mia Ladika

Pozivamo Vas na prvi okrugli stol SDG samita u suorganizaciji HR PSOR-a na temu Zelene javne nabave (GPP) koji će se održati 26. listopada od 13.30 do 14.30 sati

Na okruglom stolu sudjelovati će Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a, suorganizatora okruglog stola; Igor Čižmek, pomoćnik ministra u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja; Julije Domac, savjetnik Predsjednika RH Zorana Milanovića; Julija Škoro, voditeljica marketinga i komunikacija u Holcimu (Hrvatska) i Marta Brkić, direktorica Dvokut-Ecroa.
Kao članica EU, Hrvatska ima dužnost preuzeti odgovornost doprinosa održivoj proizvodnji i potrošnji poznatoj kao Zelena javna nabava (GPP). Nažalost, iako je Akcijski plan za GPP usvojen prije pet godina, danas je Hrvatska i dalje na začelju zemalja članica Europske Unije po broju ugovora zelene javne nabave.
Zelena javna nabava radi u smjeru doprinosu sljedećih ciljeva održivog razvoja: Odgovorna potrošnja i proizvodnja, Mir, pravda i snažne institucije te Partnerstvom do ciljeva, zbog čega je važna strategija za postizanje održivog razvoja.

Besplatno sudjelujte i registrirajte se ovdje.

Share This