Na SDG Summitu, održan okrugli stol o izvještavanju o održivosti u organizaciji HR PSOR-a.

13.10.21. | Vijesti

 

Na SDG Summitu 12. listopada, 2021. održan je Nacionalni okrugli stol – Unaprjeđenje korporativnog izvještavanja o održivosti.

Okrugli stol organizirao je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) uz pomoć Core Platform, Mađarski BLF i Impronta Etica.

Na okruglom stolu sudjelovali su John Berrigan, generalni direktor FISMA, Europska Komisija; Stefano Zambon, generalni sekretar OIBR FOUNDATION; Giulia Balugani, upraviteljica održivosti za UNIPOL GROUP; Niccolo Polli, izvršni direktor za HSBC Luksemburg; Mariann Éder, voditeljica inovacija i strategije za VODAFONE Mađarska; Istvan Szabo, CEE voditelj Usluge održivosti za KPMG Mađarska i Merica Pletikosić, voditeljica odjela zaštite okoliša CEMEX Hrvatska, a raspravu je moderirala Mirjana Matešić, direktorica HR PSOR-a.

Tijekom diskusije na okruglom stolu g. Berrigan je izjavio  „Holističko tretiranje rizika i utjecaja na održivost jedini je način da se osigura da financijski sustav u potpunosti pridonosi održivoj tranziciji.“

 

Okrugli stol je pratilo više od 170 osoba, a dinamična rasprava u chatu pokazala je koliko je tema izvještavanja o održivosti aktualna i koliko je potrebno o njoj otvoreno razgovarati.

Snimke svih okruglih stolova možete pogledat na web stranici SDG Summita poslije registracije.

 

Share This