Novi članovi HR PSOR-a: Fortenova Grupa i Raiffeisenbank Austria

10.09.21. | Vijesti

Piše: Nikolina Renić

U srijedu, 8. rujna 2021 održana je 118. sjednica upravnog vijeća HR PSOR-a na kojoj su predstavljeni i prihvaćeni novi članovi: Fortenova Grupa i Raiffeisenbank Austria.

Prihvaćanjem članstva kompanije se obvezuju na odabir dugoročno održivih razvojnih opcija i djelotvornog upravljanja.

Fortenova Grupa je kao jedan od najvećih poslodavaca u regiji, svjesna svoje iznimne odgovornosti prema zajednici i okolišu te ističu održivo poslovanje kao temelj korporativnih vrijednosti kompanije. U skladu s jasno definiranim politikama zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, Fortenova grupa provodi brojne aktivnosti kojima doprinosi kvaliteti okruženja, a s obzirom na svoju vezanost uz proizvodnju i distribuciju hrane, sustave sigurnosti hrane ima kao dio integriranog sustava upravljanja. Među inicijativama i kontinuiranim ulaganjima u zelene i društveno odgovorne projekte, posebice se ističu recentni projekti smanjivanja ugljičnog otiska od pakiranja. Tako je ambalaža trajnog mlijeka Kravica Kraljica načinjena od 82 posto materijala na biljnoj bazi, čime je ugljični otisak pakiranja znatno smanjen, dok će zahvaljujući novim PET bocama za Jamnicu i Janu, do kraja 2021. emisija CO2 za Jamnicu biti 9 posto manja, a za Janu za oko 1000 tona. Ujedno, tim će redizajnom ukupna količina plastike iz kompanije Jamnica biti manja za gotovo 400 tona. Jedan od vrlo prepoznatljivih, dugoročnih društveno odgovornih projekata Fortenova grupe je i Konzumov projekt doniranja hrane pred istekom trajanja za koji ovaj nacionalni trgovac i u 2019., treću godinu zaredom, dobio priznanje „Najdonator“. Od 2016. Konzum je donirao više od 525 tona hrane.

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) jedan je od vodećih sudionika u razvoju strategije održivosti Raiffeisenbank International grupe i zelenog financiranja. RBA je primjer dobre korporativne i organizacijske kulture koja prihvaća i pozitivno djeluje na socijalne i ekološke izazove. Njihov pristup održivosti vidljiv je u brojnim inicijativama u kojima prepoznaju odgovornost prema zaposlenicima, zajednici i okolišu. Jedan od primjera takve inicijative je CO2MPENSATING BY PLANTING kojom su ušli u program umanjenja vlastitog karbonskog otiska lokalnom sadnjom drveća kako bi se približili cilju ugljične neutralnosti do 2030.

HR PSOR se raduje suradnji s novim članovima jer samo tako možemo napredovati u ostvarenju zajedničkih ciljeva za unaprjeđenje društva i zaštite okoliša.

 

#fortenova #rba #hrpsor #odrzivirazvoj

 

Share This