Održan prvi okrugli stol SDG Samita u organizaciji HR PSOR-a pod nazivom „Zelena javna nabava“

27.10.20. | Aktivnosti, Događanja, Edukacija

Priredila: Mia Ladika

Jučer, 26.listopada, održan je prvi online okrugli stol SDG Samita u suorganizaciji CSR Europe i HR PSOR-a, pod nazivom Zelena javna nabava.
Na okruglom stolu kao govornici sudjelovali su Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a; Igor Čižmek, pomoćnik ministra gospodarstva i održivog razvoja; Julije Domac, savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za održivi razvoj i klimu; Julija Škoro, voditeljica marketinga i komunikacija, Holcim Hrvatska i Marta Brkić, direktorica Dvokut-Ecro.
Govornici su se bavili temom zelene javne nabave u Hrvatskoj i napretkom u provedbi Nacionalnog akcijskog plana za zelenu javnu nabavu, usvojenog 2015. Budući da je, unatoč akcijskom planu, Hrvatska i dalje zemlja članica sa vrlo niskim brojem ugovora javne nabave u EU, s postotkom koji se prema najnovijim podatcima kreće oko 10%, govornici su se posvetili pitanju kako pogurati ideju zelene javne nabave u Hrvatskoj?

Okrugli stol je bio vrlo posjećen, uz preko 170 slušatelja, a za one koji nisu sudjelovali, ali su zainteresirani i žele čuti više o toj temi i onome što je rečeno, možete pogledati na snimci ispod:

SDG samit traje još cijeli ovaj tjedan te Vas pozivamo da se uključite na preostalih 40-ak okruglih stolova, a posebno na dva koja su na rasporedu u srijedu, 28. listopada, kojima je suorganizator HR PSOR, a sugovornici članovi HR PSOR-a. Više informacija

#SDG #csreurope #hrpsor #gpp #sdgsummit #zelenajavnanabava

Share This