ODRŽANA PANEL RASPRAVA „IZVJEŠTAVANJE O ODRŽIVOSTI“

23.11.21. | Vijesti

S novim EU direktivama, regulacijama i strožim standardima o izvještavanju o održivosti koje su u tijeku donošenja, mnoga poduzeća traže podršku za razumijevanje obveza koje su pred njima. Kao jedna od zahtjevnijih tema za korporacije, izvještavanje istiskuje sve veći financijski i ljudski kapital.

Treći panel 13. konferencije o održivom razvoju, Izvještavanje o održivosti, moderirala je Mirjana Matešić, direktorica HR PSOR-a. U panelu su sudjelovali predstavnici poduzeća  koja već dugi niz godina uspješno izvještavaju o održivosti: Dorotea Pernjak Banić, članica Upravnog odbora, JGL, Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova, Heineken Hrvatska i Igor Vukasović, direktor korporativnih komunikacija, Hrvatskog Telekoma.

Raspravljalo se o tome zašto poduzeća izvještavaju o održivosti ako nisu obveznici, uzimajući Heineken Hrvatska kao primjer. Bratko Gašpić izjavila je „održivost je u temelju naše strategije, dobar je alat samo-procjene“.  Također se govorilo o načinu komunikacije sa zaposlenicima te o korištenju izvještaja kao ključnog alata za promicanje dvosmjernog dijaloga s dionicima. Pernjak Banić pojasnila je kako izvještaji moraju biti lako razumljivi i prilagođeni određenim dionicima, poput „platforme za komunikaciju“ . Složila se s Vukasovićem da izvještaje najviše čitaju sami zaposlenici, no i potencijalni budući zaposlenici, naročito mlada populacija.  Razgovaralo se i o ulozi Uprave u pisanju izvještaja, ali i korištenju informacija o utjecaju na održivost prilikom modeliranja poslovanja.

 

Cijelu panel raspravu možete poslušati OVDJE, ostatak konferencije na YouTube kanalu HR PSOR-a.

 

 

 

Share This