ODRŽANA RASPRAVA „EUROPSKI KLIMATSKI PAKT: MOJ SVIJET, MOJ DOPRINOS, NAŠ PLANET“ I POZIV NA INICIJATIVU COUNT US IN

29.06.21. | Vijesti, Događanja

Pripremila: Nikolina Renić

Održana je panel rasprava „Europski klimatski pakt: Moj svijet, moj doprinos, naš planet“, koju je organizirala WWF Adria 29. lipnja, 2021.

Europski klimatski pakt je inicijativa Europske komisije kojom se apelira na građane i organizacije da aktivno sudjeluju u borbi protiv klimatskih promjena i u izgradnji zelenije Europe.

Na panel raspravi sudjelovali su: Julije Domac, posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu, Natasha Kalauzša Kalauz, izvršna direktorica WWF Adrije, Dunja Mazzocco Drvar, ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a, a događaj je moderirala ambasadorica projekta Nevena Rendeli Vejzovic.

Panelisti su raspravljali o utjecaju klimatski promjena i ulozi zakonodavnih tijela u promicanju zelenog gospodarstva. Također je izražena iznimna važnost na edukaciju javnosti, pogotovo današnjih potrošača, koji svakodnevnim odlukama mogu pridonijeti smanjenju utjecaja na okoliš.

ODRŽANA RASPRAVA „EUROPSKI KLIMATSKI PAKT: MOJ SVIJET, MOJ DOPRINOS, NAŠ PLANET“ I POZIV NA INICIJATIVU COUNT US IN Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

Kao poticaj široj javnosti, spomenuta je i inicijativa COUNT US IN, 16 koraka s kojima možete svaki dan smanjiti zagađenje ugljikom i nagovoriti druge da učine isto. Panelisti su podijelili svoj „pledge“ pa pozivamo i Vas da se pridružite inicijativi i svakodnevnim malim promjenama smanjite svoj utjecaj na okoliš.

 

 

#WWFAdria #HRPSOR #KLIMATSKEPROMJENE #DOP #COUNTUSIN

Share This