Održana Treća nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju

31.05.12. | Događanja, Vijesti

Zagreb, 30. svibnja 2012. – U zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade održana je Treća nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Nacionalne mreže za DOP i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Konferencija, zamišljena kao godišnja evaluacija aktivnosti i uspješnosti u promicanju zajedničkih ciljeva za DOP u protekloj godini, okupila je brojne posjetitelje koji su imali priliku čuti kako na DOP gledaju eminentni hrvatski i europski govornici. Također, na konferenciji se govorilo o daljnjim aktivnostima i ciljevima za narednu godinu.

„Konferencija je prilika da sublimiramo sve aktivnosti i projekte koji su na temu DOP-a provođeni protekle godine te smo utvrdili napredak i predložili aktivnosti za idući period. Ovakvim okupljanjem želimo djelovati sinergično i razvoj DOP-a u Hrvatskoj temeljiti na transparentnoj javnoj raspravi.“, izjavila je Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Nacionalna Konferencija o DOP-u godišnje je okupljanje stručnjaka i praktičara društveno odgovornog poslovanja i mjesto na kojem su ove godine bile prezentirane aktivnosti i rezultati inicijativa za promicanje DOP-a u Hrvatskoj. Tijekom konferencije predstavljeni su rezultati dvogodišnjeg projekta, kao što su prijedlog Strategije DOP-a, Leksikon održivog razvoja te studije slučaja hrvatskog gospodarstva, a Susan Bird, koordinatorica za DOP u DG Employment govorila je o europskoj praksi DOP-a.

„Vjerujemo da će skorim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju brojne hrvatske tvrtke biti dodatno potaknute povećati svoje angažmane u području društveno odgovornog poslovanja, a pritom očekujemo da će ih u tome poticati i državne institucije.“, izjavila je Susan Bird.

FOTOGALERIJA

PREZENTACIJE

Share This