Politika raznolikosti trebala bi biti zajednička politika svih poduzeća u Hrvatskoj

7.11.19. | Događanja, Vijesti

Trening na temu kako uvesti politiku raznolikosti u organizaciju održan je 5. studenog u Europskom domu u Zagrebu. Predstavnici potpisnika Povelje o raznolikosti i članova HR PSOR-a pridružili su se u treningu kojeg su vodile stručnjakinje iz Švedske, Gabriella Wiiala i Emira Ramic.

Politika raznolikosti trebala bi biti zajednička politika svih poduzeća u Hrvatskoj Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

 

O voditeljicama

Gabriella Wiiala trenutno je na poziciji poslovne direktorice u nagrađivanoj globalnoj agenciji za sadržajni marketing Spoon, Gabriella radi na strateškoj razini s velikim brojem klijenata u mnogim različitim granama industrije. Njeno stručno područje nalazi se u upravljanju međunarodnim računima i lokalnoj tržišnoj koordinaciji paneuropskih i globalnih računa. Predsjednica je odbora o organizaciji Povelje o raznolikosti Švedska, koja je dio mreže EU.

Emira Ramic karijeru je započela kao novinarka, a danas radi kao urednica i voditeljica projekata u agenciji Spoon. Glavni fokus njenog rada je komunikacija održivosti i upravljala je s nekoliko klijenata i produkcija u svezi socijalnih, ekonomskih i ekoloških pitanja. Također posluje s klijentima u drugim područjima, poput IT-a i šumarske industrije. Socijalna pitanja poput jednakosti, raznolikosti i ljudskih prava, izuzev poslovnih, njeni su i osobni interesi.

 

Politika raznolikosti trebala bi biti zajednička politika svih poduzeća u Hrvatskoj Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

 

O treningu

Da se radilo o drugačijem pristupu treningu, bilo je jasno već nakon upoznavanja sa sudionicima i uvodnog dijela predavanja. Nakon tih segmenata, voditeljice su podijelile sudionike u grupe. Čak je i konferencijski poredak stolaca u dvorani vrlo brzo promijenjen, a grupe su sjele u krugove, kako bi direktno komunicirali s članovima svog tima. Ostatak dana timovi su sudjelovali u radnim zadacima čiji su ciljevi bili prepoznati izazove i prepreke na koje potencijalno nailaze u poslovnim okruženjima prilikom uspostave Politike raznolikosti u svoje organizacije. Pitanje ravnopravnosti nadilazi industrije i sektore, a ovako nasumično odabrani timovi mogli su podijeliti svoja iskustva unutar svog sektora i raspravljati o zajedničkim izazovima koji se tiču svih.

 

Politika raznolikosti trebala bi biti zajednička politika svih poduzeća u Hrvatskoj Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

 

Zajedno možemo postići više

Posljednji dio treninga bio je usmjeren na verbalizaciju onoga što je svatko naučio tog dana. Zajednički zaključak, kojeg je ponovilo više sudionika, odnosio se na ideju da se puno toga može promijeniti po pitanju raznolikosti u poslovanjima ako se radi zajedno. Zajedničke ideje, projekti i akcije povezali bi različite sektore i učvrstili ideju o poštivanju raznolikosti unutar hrvatskog tržišta rada.

Share This