Posljednji pozdrav Tihomiru Premužaku

10.08.22. | Vijesti

Cijela poslovna zajednica u Republici Hrvatskoj pa tako i zajednica gospodarstvenika koji u Hrvatskom poslovnom savjetu za održivi razvoj (HR PSOR) surađuju na održivom razvoju Hrvatske, ostala je bez riječi 9. kolovoza viješću o iznenadnoj i neočekivanoj smrti Tihomira Premužaka.

Tihomir Premužak bio je jedan od motora poslovne zajednice u Hrvatskoj, ne samo u Zagorju gdje je rođen i gdje je radio, već u cijeloj Hrvatskoj.

Funkciju predsjednika uprave i glavnog direktora Vetropack Straže, tvornice staklene ambalaže u Humu na Sutli, preuzeo je u siječnju 2012. na koju dolazi s mjesta tehničkog direktora tvornice, kada je umirovljen njegov prethodnik Dragutin Špiljak, a ubrzo je preuzeo i funkciju predsjednika skupštine HR PSOR-a.

U godinama koje slijede Tihomir je nesebično radio na doprinosu održivosti gospodarstva Hrvatske. Vetropack Straža je ovoj misiji doprinosila uvođenjem sustava gospodarenja otpadnom ambalažom, ulaganjem u energetsku učinkovitost proizvodnog procesa Vetropacka, ali i ulaganjem u lokalnu zajednicu Huma na Sutli i okolice.

No Tihomir se nije zadovoljio time. Želio je dati maksimalan doprinos razvoju održivog gospodarstva. Stoga je sve ove godine aktivno radio kroz HR PSOR. Uvijek je obnašao neku od vodećih funkcija organizacije pa je tako bio predsjednik i član upravnog vijeća HR PSOR-a, a u vremenu kad nije bio u upravnom vijeću, bio je u vodstvu skupštine organizacije. Vetropack je ugostio mnoge sjednice upravnog vijeća te i skupštinu društva, prvu organiziranu izvan Zagreba. Također je Tihomir sudjelovao u nebrojenim javnim skupovima u organizaciji HR PSOR-a. Nikada nije oklijevao da se upusti u javnu raspravu, podijeli svoja iskustva u ulaganju u održivost, da izmijeni stajališta i uđe u polemike kada je to potrebno. Bio je i jedan od predstavnika hrvatskog gospodarstva koji su dali svoj doprinos raspravama na međunarodnim skupovima u suorganizaciji HR PSOR-a kao što je to bio europski SDG Summit, 2020. godine.

Ukoliko je netko od top menadžmenta hrvatskih kompanija bio srcem u održivom razvoju, onda je to bio on. Uvijek otvoren za razgovor, sa svakim nesebično dijelio stavove, slušao prijedloge, učio i podučavao.

Tihomir je osim toga bio i prijatelj. Nebrojeno puta se nakon napornog rada opustio s kolegama iz HR PSOR-a. Bio je opušten, zanimljiv i duhovit. Posebno ćemo pamtiti druženja kao što je sjednica upravnog vijeća u jesen 2021. kada se cijelo upravno vijeće nakon sjednice opustilo u Tihomirovoj kleti u Zagorju gdje nas je sve ugostio i počastio vinom koje je sam proizvodio.

Vijest o smrti zatekla je mnoge njegove kolege i suradnike koji u velikom broju zovu i šalju poruke tuge, žalosti i sućuti Tihomirovoj obitelji. U ime svih njih i kao i u ime djelatnika HR PSOR-a, želimo ovim putem izraziti svoju neizmjernu tugu i bol Tihomirovim odlaskom te uputiti sućut i podršku njegovoj obitelji.

A kada prođe šok u kojem se još uvijek nalazimo, shvatit ćemo da je TIhomir osoba koja će u svakom pogledu nedostajati i čije mjesto nitko neće moći u potpunosti ispuniti.

 

 

Share This