Poziv na raspravu o prijedlogu Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži, plastičnim proizvodima za jednokratnu uporabu i ribolovnom alatu koji sadržava plastiku

24.11.22. | Događanja

Izvor fotografije: pixabay

Rasprava o prijedlogu Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži, plastičnim proizvodima za jednokratnu uporabu i ribolovnom alatu koji sadržava plastiku

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj u suradnji s Eko-ozrom d.o.o. organizira raspravu za članice i zainteresirane dionike o prijedlogu Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži, plastičnim proizvodima za jednokratnu uporabu i ribolovnom alatu koji sadržava plastiku. Predmetni prijedlog Pravilnika dostupan je ovdje, a predstavlja zakonodavni dokument čiji je utjecaj na poslovanje velikog broja poduzeća značajan.

Rasprava će se održati 30. studenoga, od 13.30 do 15.30 sati, u prostorijama HR PSOR-a, Jurišićeva 12 te uz mogućnost on-line sudjelovanja. Molimo da sudjelovanje na raspravi potvrdite popunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. Broj mjesta za fizičko sudjelovanje je ograničen. Poveznicu za on-line sudjelovanje podijelit ćemo s prijavljenim osobama na dan održavanja rasprave u jutarnjim satima.

Tijekom rasprave predstavit ćemo Vam najznačajnije izmjene iz teksta prijedloga Pravilnika, njihov potencijalni utjecaj na poslovanje te rokove prilagodbe odredbama novog propisa. Nakon rasprave pripremit ćemo zajedničke komentare koje ćemo uputiti u sustav savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

 

#HRPSOR, #odrzivost, #ekoozra, #SDG #plastika #ambalaza #gospodarenjeotpadom

Share This