Pozivamo vas na besplatnu radionicu u organizaciji Europske komisije: Kako poslodavci mogu doprinijeti LGBTIQ strategiji jednakosti 2020. – 2025.

16.02.21. | Događanja

Radionica će se održati 25. veljače 2021., od 10:00 do 11:30 sati
Diskriminacija LGBTIQ osoba i dalje postoji u cijeloj EU. LGBTIQ osobe u EU još uvijek ne mogu javno pokazivati naklonost, biti otvorene prema svojoj seksualnoj orijentaciji, rodnom identitetu, rodnom izražavanju i spolnim karakteristikama (bilo kod kuće ili na poslu), ne mogu biti svoji i pritom se osjećati sigurno. Također, velik broj LGBTIQ osoba nalazi se u opasnosti od siromaštva i socijalne isključenosti.

Kako bi Europskoj uniji u prvom planu bila bolja zaštita LGBTIQ osoba, Europska komisija je 12. studenoga 2020. godine usvojila LGBTIQ strategiju jednakosti 2020. – 2025. (Na svim jezicima EU-a).

Ovo je prva strategija Europske komisije o ravnopravnosti LGBTIQ-a kojom se Komisija opredjeljuje za izgradnju Unije jednakosti u kojoj se raznolikost slavi kao dio kolektivnog bogatstva, gdje svi ljudi mogu biti svoji bez rizika od diskriminacije, isključenja ili nasilja.
Ako želite saznati više o strategiji Europske komisije o jednakosti LGBTIQ osoba te što poslodavci mogu učiniti da doprinesu ravnopravnijim radnim mjestima pridružite se virtualnoj radionici 25. veljače od 10:00 do 11:30 sati.
PRIJAVITE SE

#hrpsor #europksakomisija #lgbtiq #poveljaoraznolikosti #odrzivirazvoj #cor #jednakiuraznolikosti

Share This