Predsjednik Josipović primio nagrađene menadžere

10.01.11. | Vijesti

poslovni.hr, 10. siječanj 2011.

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo dobitnika godišnjih nagrada za najbolje menadžere 2010. godine prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera Croma istaknuvši da su obilježja nagrađenih uspjeh u poslu, izvozna orijentacija i dobra pozicija njihovih poduzeća na domaćem tržištu, te društveno odgovorno poslovanje.U poduzećima koja vode nagrađeni menadžeri plaće se uredno isplaćuju i vrlo pristojne su za naše uvjete, napomenuo je Josipović u izjavi za novinare nakon susreta. Na pitanje jesu li se menadžeri žalili da ih je strah donositi poslovne odluke zbog intenzivnih antikorupcijskih aktivnosti, Josipović je kazao da mu se današnji gosti nisu na to tužili, a takve primjedbe stižu uglavnom iz državnih tijela i javnih poduzeća.

Josipović smatra da će određeno olakšanje u tom pogledu donijeti reforma kaznenog prava nakon koje bi trebale biti jasnije razlučene pogrešne poslovne odluke od kažnjivih djela. Zamoljen da istakne neki primjer s liste investitora koji su mu se, kako je ranije rekao, žalili na uvjete poslovanja u Hrvatskoj, Josipović je rekao da ne može iznositi njihova imena, ali je najčešće riječ o stranim poslovnim ljudima. Oni se najviše žale na administrativne procedure, iznose sumnje u korupciju i upozoravaju na nestimulativne poreze.

Predsjednik Crome Esad Čolaković kaže da su nagrađeni menadžeri uspjeli jer su se potpuno posvetili poslu i u njega unijeli znanje, etiku i socijalnu pravednost. Croma se zalaže za moralni kapitalizam i vjeruje da će u Hrvatskoj učvrstiti tu koncepciju, kazao je Čolaković.

Share This