U srijedu, 28. listopada, na SDG Summitu održana dva okrugla stola u suorganizaciji HR PSOR-a

29.10.20. | Događanja, Vijesti

U srijedu, 28. listopada, je HR PSOR imao čast biti suorganizator dva okrugla stola u sklopu najveće europske konferencije o ciljevima održivog razvoja, #SDGSummit2020 na kojem će se do kraja tjedna održati ukupno 55 okruglih stolova na temu održivog razvoja, kružnog gospodarstva i drugih tema. Imali smo čast i zadovoljstvo da okrugli stol na temu Turning food losses into food donations organiziramo s našim partnerima Responsible Business Forum Serbia, a okrugli stol koji je nosio naziv Value Chain Collaboration to Enable Circular Economy, u suradnji s glavnim organizatorom Samita, CSR Europe.

Hvala našim govornicima, Biljani Borzan, hrvatskoj zastupnici u Europskom Parlamentu, Angeli Frigo, generalnoj tajnici European Food Banks Federation – FEBA, Andreji Radonjić direktorici javnih politika i regulatornih poslova Coca-cola HBC, Kristini Klarić Rubčić, voditeljici korporativnih komunikacija u Dukatu i Zoranu Grozdanovu, osnivaču ,,Mreže hrane”, što su svoja važna iskustva o zakonodavstvu, trenutnim praksama i izazovima podijelili s nama. Posebno zahvaljujemo kolegi Nevenu Marinoviću iz Poslovnog foruma Srbije koji je odlično moderirao panel. Snimku obraćanja Biljane Borzan o važnosti doniranja hrane i izazovima pogledajte na ovoj poveznici.

Snimku cjelokupnog okruglog stola možete pogledati ovdje.

U srijedu, 28. listopada, na SDG Summitu održana dva okrugla stola u suorganizaciji HR PSOR-a Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr
Popodnevni okrugli stol Value Chain Collaboration to Enable Circular Economy, bavio se dobrim praksama u ostvarenju kružnog gospodarstva. Iskustvo svih kompanija koje su pokušale integrirati kružno gospodarstvo u svoje poslovanje pokazuju da je ključna suradnja, unutar lanca vrijednosti ali i konkurencije na tržištu, ako se želi postići rezultate. Ovaj okrugli stol ponudio je primjere kompanija i industrijskih platformi koje razvijaju suradničke odnose kako bi bolje razumjele i ubrzale prelazak na kružno gospodarstvo. Zahvaljujemo svim sugovornicima u ovom panelu, a najviše našem Tihomiru Premužaku, generalnom direktoru Vetropack Straže, koji je izvrsno predstavio dobru praksu u Hrvatskoj te ukazao na postojeće izazove i predložio kako ih ukloniti za postizanje još boljih rezultata.

Snimku cjelokupnog okruglog stola možete pogledati ovdje.

#hrpsor #sdgsummit #csreurope # #forumzaodgovornoposlovanje #vetropackstraža #dophr

Share This