Uspostava transformacije sustava: novi smjer prema ostvarenju održivog svijeta

7.07.20. | Vijesti

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) preveo je izvještaj Svjetskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (WBCSD ) koji se odnosi na Vision 2050, čiji je cilj svijet u kojem će do sredine stoljeća devet milijardi ljudi moći dostojanstveno živjeti, unutar prihvatnih kapaciteta zemlje

Priredio: Marko Ezgeta

Transformacija sustava glavna je tema objavljenog izvještaja, a ona uključuje dubinsku promjenu u načinu na koji članovi sustava djeluju i surađuju, način na koji rade zajedno i odnose se jedni prema drugima, što rezultira dramatično različitim ishodima i učincima.

Vrste ishoda opisane u Vision 2050 mogu se postići samo istinskim dubinskim promjenama sustava, koje bi bolje objašnjavala riječ transformacija. Ne radi se samo o kozmetičkim promjenama, već o onim dubinskim koji mijenjaju same procese u kompaniji. Osim toga radi se o promjenama izvan kompanije kao što su potražnja potrošača, trendovi u ulaganjima i vladinim regulacijama te konkurenciji na tržištu.

Novoobjavljeni izvještaj Vision 2050, Razumijevanje transformacije sustava preveden je na hrvatski jezik i dostupan je na mrežnim stranicama Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. U ovom izvještaju čitatelji mogu saznati što je sustav, što je transformacija sustava, kako do nje dolazi, koje su prepreke transformaciji i koja je uloga gospodarstva u transformaciji sustava.

Uz ovu, posljednje objavljenu publikaciju, na mrežnim stranicama HR PSOR-a možete pronaći brojne druge originalne publikacije ili prijevode publikacija svjetskih organizacija kao što su WBCSD ili CSR Europe.

 

Share This