Uz 25. sjednicu Skupštine HR PSOR-a održana i studijska posjeta Holcimu Hrvatska

4.07.22. | Događanja, Aktivnosti, Vijesti

Piše: Dijana Varlec

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj održao je 1. srpnja u Koromačnom 25. Skupštinu. Domaćin ovogodišnje Skupštine bio je Holcim (Hrvatska) d.o.o.

Jubilarnu, 25. sjednicu Skupštine HR PSOR-a otvorio je g. Ražnjević, predsjednik Skupštine HR PSOR-a. U svom pozdravnom obraćanju, predsjednica uprave Holcim (Hrvatska), gđa Virna Višković Agušaj, naglasila je kako je danas pitanje poslovanja uz uvažavanje principa održivosti postao ‘business as ususal’.

G. Ražnjević istaknuo je kako su članovi HR PSOR-a krvotok koji se treba preliti i na gospodarstvo na nacionalnoj razini. Poželio je dobrodošlicu novim članovima HR PSOR-a te naglasio: “Biti predvodnik u primjeni odgovornih praksi istovremeno je i čast i odgovornost budući da smo mi kao odgovorne kompanije putokaz razvoja gospodarstva”.

Lijepim željama i čestitkama novim članovima pridružio se i g. Anđelko Švaljek, direktor Regeneracije d.o.o. i dopredsjednik Upravnog vijeća HR PSOR-a.

Prisutnima se obratila i direktorica HR PSOR-a Mirjana Matešić. Naglasila je kako održivo poslovanje dobiva sve više na značaju jer nova politika Europske unije postavlja održivost u temelje poslovnog razvoja. Istaknula je i kako će nova, rigoroznija pravila za izradu izvještaja o nefinancijskim utjecajima biti proširena na širi spektar poduzeća te kako razmjena iskustava i praksi među poduzećima može pomoći u zadovoljavanju obveza koje se od poduzeća očekuju od sljedeće godine. Dodala je kako će se HR PSOR u budućnosti više fokusirati na EU smjernice o izradi izvještaja. Zahvalila je svim članovima koji su bili domaćini sjednica Upravnog vijeća i koji su upriličili studijske posjete tijekom protekle godine kao i članovima Skupštine koji su doprinijeli svojim aktivnostima u dijeljenju važnosti održivog poslovanja.

Gđa Julija Škoro, direktorica održivog razvoja u Holcimu (Hrvatska) upoznala je prisutne s procesom razvoja i poslovanja poduzeća koje ima gotovo 94 godine iskustva, a već 30 godina su dio Holcim Grupe. Uvodna prezentacija upotpunjena je studijskim posjetom kamenolomu i postrojenju.

Na 25. Skupštini HR PSOR-a predstavljen je izvještaj o radu Upravnog vijeća između dviju sjednica te je predstavljen Program rada za naredno razdoblje. Aktivnostima navedenim u programu, a usmjerenom na postizanje općih ciljeva HR PSOR-a, istaknuta je podrška održivom razvoju Republike Hrvatske, podizanje kapaciteta za primjenu održivog razvoja među članovima te razvoj same organizacije. Opći ciljevi provodit će se kroz specifične ciljeve i aktivnosti tijekom navedenog razdoblja.

Na kraju formalnog dijela 25. sjednice Skupštine, g. Ražnjević i g. Švaljek dodijelili su povelje o članstvu novim članovima. U proteklih godinu dana HR PSOR-u je pristupilo 12 novih članova:  BAT,   Best Advisory,   Fortenova grupa,   Green Summit,  Hrvatska banka za obnovu i razvitak,    Hrvatska poštanska banka,    Lentismed,  MSG Solution,  OIKON,  Raiffeisenbank Austria,   Saponia, Veleučilište Velika Gorica, a povelje su primili: Best Advisory, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska poštanska banka, Lentismed, MSG Solution, OIKON i Saponia.

Po završetku sjednice organiziran je obilazak postrojenja domaćina Holcim (Hrvatska) te neformalno druženje uz umrežavanje i razmjenom vlastitih praksi kao i otvaranju novih tema za skorašnje tematske sastanke koji će se organizirati.

 

#HRPSOR, #odrzivost, #korporativniizvjestaji

Share This