WBCSD JE OBJAVIO NOVE KRITERIJE ZA ČLANSTVO

8.06.21. | Vijesti

Prilagodila: Nikolina Renić

Već 25 godina WBCSD je mjesto na kojem se okupljaju poduzeća kako bi potkrijepile svoje vodstvo i pokrenule program održivosti.

Danas, više neko ikad, održivost je prioritetna tema lidera i poslovnih organizacija. Znanost je postala mnogo jasnija o neodrživom pritisku na okoliš te se razgovor o poslovanju i održivosti bitno promijenio posljednjih godina. Kriza COVID-19 ukazala je na značajne manjkavosti u ekonomskim sustavima te dublje ranjivosti kao rezultat klimatskih promjena, gubitka biološke raznolikosti i socijalnih problema.

Stoga je WBCSD, uz već postojeće, uveo nove ili dopunio kriterije za članstvo koji uključuju usvajanje sljedećih ciljeva:

  • Postavljanje ambicije nula emisija stakleničkih plinova najkasnije do 2050. godine koristeći pristupe utemeljene na znanosti.
  • Postavljanje ambicije u skladu s novim prirodnim ciljevima/ ciljevima biološke raznolikosti za pun oporavak prirode do 2050.
  • Javno iskazana obveza poštivanja međunarodno priznatih ljudskih prava u skladu s Vodećim načelima o poslovanju i ljudskim pravima UN-a te objava godišnjeg napretka u skladu s kriterijima transparentnosti.
  • Javno iskazana obveza promocije raznolikosti, uključivosti i rodne ravnopravnosti te objava godišnjeg napretka
  • Djelovanje na najvišim razinama transparentnosti i korporativnog upravljanja te otkrivanje klimatskih financijskih informacija prema TCFD Preporukama.

Detalje o kriterijima članstva možete pročitati ovdje: https://image.s6.sfmc-content.com/lib/fe871272706001747c/m/2/WBCSD_Membership_criteria.pdf

 

#wbcsd #hrpsor #members #sdg

Share This