Projekt Lideri uključivosti na radnome mjestu (Workplace Inclusion Champion – W.I.C.), kojeg financira Europska komisija kroz The Rights, Equality and Citizenship Programme (REC), približava se kraju. HR PSOR/ Povelja o raznolikosti je u suradnji s Poveljama o raznolikosti iz  Slovenije i Rumunjske, u proteklih godinu i pol dana održao niz edukacija kroz koje prošao veliki broj stručnjaka – mentora, trenera i polaznika .

Serije treninga pomogle su sudionicima unaprijediti svoje vještine i znanja te osvijestiti koristi koje primjena politike raznolikosti nosi u praksi. Razmatranje politika raznolikosti i uključivosti na praktičan i interaktivan način, polaznicima treninga omogućilo je da sami pokrenu proces integriranja prakse raznolikosti kroz vlastiti projekt unutar svoje kompanije.

Sudionici su prošli kroz 7 modula kombiniranim učenjem koje podrazumijeva rješavanje kvizova, čitanje edukativnih materijala, gledanje/slušanje video lekcija te na kraju zajedničku sesiju „licem u lice“ na kojoj se raspravlja o edukaciji, dijele vlastite spoznaje i iskustva.

Kombinirano učenje je kreirano na način da sudionici mogu pristupiti platformi u bilo koje vrijeme, neograničen broj puta, a sam sadržaj je prilagođen procjeni održavanja pažnje polaznika.

HR PSOR je izradio video lekcije za sve module, dok su za sam sadržaj modula bile zadužene sve tri povelje. HR PSOR kao nositelj Povelje o raznolikosti Hrvatska kreirao je module: Diversity as a Key to Unlocking Sustainability, Gender Equality i Ageism and Age Discrimination; Povelja o raznolikosti Slovenija kreirala je module: Mentoring for D&I i Inclusion of People with Disabilities; Povelja o raznolikosti Rumunjska kreirala je module: Communication and Diversity i LGBTIQ+.

Tijekom razvijanja projekta lideri u kompanijama/potpisnicima Povelje u Hrvatskoj, dali su intervjue o primjeni raznolikosti unutar njihovih kompanija. Intervjui su na
engleskom jeziku kako bi iskustva bila približena svim europskim poveljama kao i Europskoj komisiji/Platformi povelja o raznolikosti.

Objedinjene intervjue Što su rekli o raznolikosti, možete pročitati ovdje.

#HRPSOR #RAZNOLIKOST #D&I

Share This