Hrvatska pošta potpisala Povelju o raznolikosti

23.05.23. | Primjeri dobre prakse, Vijesti

Jednaki u raznolikosti – Hrvatska pošta potpisala Povelju o raznolikosti

U svibnju – Europskom mjesecu raznolikosti – Uprava HP – Hrvatske pošte d.d. potpisala je Povelju o raznolikosti u organizaciji Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR). Raznolikost je, naime, jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva, a svi zaposlenici svojom raznolikošću, vještinama, kreativnošću i inovativnošću čine ključ dugoročnog uspjeha svake tvrtke. Da bi se takvo okruženje dodatno poticalo i favoriziralo, Hrvatska pošta se tako pridružila brojci od 90-ak uspješnih poduzeća u Hrvatskoj koja su potpisala ovu Povelju jer politika društveno odgovornog poslovanja sastavni je dio i nove Korporativne strategije Pošta 2025(30).

Hrvatska pošta više godina u okviru svoje korporativne strategije posvećuje posebnu pozornost segmentu društveno odgovornog poslovanja pokazujući time osobitu brigu prema svojim radnicima, njihovu napredovanju, poslovnom i osobnom razvoju, te pružanju jednakih mogućnosti za sve. Upravljanje raznolikostima sustavno je i planirano usmjerenje Hrvatske pošte prema privlačenju i zadržavanju radnika različitih profila i mogućnosti.

Kako bi se i dalje aktivno zalagali za podizanje kulture poslovanja i razmjenu znanja s drugim organizacijama kao pridonijeli zajednici, HP – Hrvatska pošta d.d je 17.5.2023. potpisala Povelju o raznolikosti.

Hrvatska pošta potpisala Povelju o raznolikosti Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

Share This