LENTISMED POSTAJE ČLANOM HR PSOR-a – BRIGOM ZA POJEDINCA DO UTJECAJA NA ZAJEDNICU I DRUŠTVO U CIJELOSTI

12.09.22. | Vijesti

Lentismed postaje članom HR PSOR-a kako bi, osim brige za pojedinca, pokretao i promjene na svjetskoj razini

 „Lentismed je tvrtka s ciljem – pomoći ljudima s intimnim zdravstvenim problemima i omogućiti im bolji i ispunjeniji život. Osim brige i podrške korisnicima naših pomagala, svrha našeg djelovanja je ostaviti pozitivan trag na našu zajednicu i društvo u cijelosti. Biti dijelom Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj predstavlja korak više u provedbi naše strategije održivog razvoja i podršku u ostvarenju naše svrhe” 

Lentismed d.o.o. je hrvatska tvrtka koja proizvodi medicinska pomagala za inkontinenciju i stome. Svjestan utjecaja koji medicinski proizvodi na svakodnevnoj razini imaju na zdravlje ljudi i okoliš, Lentismed je odlučio sve dosadašnje vrijednosti i inicijative staviti pod zajednički strateški okvir kako bi održivost uključio u svaki aspekt poslovanja.

U planiranju svojeg razvoja, Lentismed je postavio tri stupa održivosti kao temelj i vodilju u svim procesima i aktivnostima – zdravlje dostupno svima, društvenu odgovornost i zaštitu okoliša.

Prvi stup – zdravlje dostupno svima – je središnja točka cijelog našeg poslovanja. Za sve potrebe korisnika brinu se zaposlenici Lentismeda, od kojih je 40% medicinske struke. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo kvalitetna medicinska pomagala učinili dostupnima ne samo u Europi, već i u slabije razvijenim zemljama diljem svijeta, neovisno o veličini lokalnog tržišta.

Društvena odgovornost, kao drugi strateški stup je implementirana u srž svih naših poslovnih poduzimanja kroz više aspekata. U prvom redu se to odnosi na osiguravanje zdravih i poticajnih radnih uvjeta za naše djelatnike kako bi mogli ostvarivati svoje potencijale uz dijeljenje zajedničkih vrijednosti o pravednom društvu, rodnoj ravnopravnosti i zaštiti ljudskih prava te nultu toleranciju na diskriminaciju.

Drugi aspekt društvene odgovornosti koji primjenjujemo u našem poslovanju je način na koji biramo  suradnike i partnere, a to je između ostalog i na temelju spomenutih vrijednosti.

Svoj društveni utjecaj Lentismed koristi za postavljanje visokih standarda uvjeta rada i poslovanja u svim zemljama s kojima surađuje, od Danske do Saudijske Arabije. Nakon što su postignuti prvi uspjesi u smjeru potpunog prelaska na proizvodnju s ekološki prihvatljivim materijalima, spremni smo poduzimati nove, još odlučnije korake, što je i treći stup naše strategije.

Lentismedov sustav upravljanja energijom integriran je s upravljanjem sustavom kvalitete i sa sustavom upravljanja okolišem. Slijedeći smjernice sustava podižemo razinu energetske učinkovitosti u proizvodnji i u svakodnevnom poslovanju. Kao dobar primjer nam može poslužiti optimizacija logističkih procesa koju provodimo kod transporta i poslovnih putovanja, a sve u cilju smanjenja potrošnje energije i emisije štetnih plinova.

Svjesni smo značaja svake odluke i koraka na putu u rješavanju klimatske krize. Smatramo da je bitna svaka promjena koja treba krenuti prvo od nas, svakog pojedinca u našoj organizaciji.

”Sretni smo što ćemo dobiti podršku HR PSOR-a i svih ostalih članova Savjeta s kojima ćemo ojačavati održivi razvoj u Hrvatskoj, ali i u zemljama diljem svijeta u koje izvozimo kvalitetna medicinska pomagala. S tim djelovanjem preuzimamo i odgovornost za pružanje primjera i drugim sudionicima društvenog i gospodarskog razvoja te ih pozivamo da nam se pridruže na tom putu!“

Zlatan Žmirak, direktor Lentismeda

 

 

Share This