NOVI ČLAN HRPSOR-a: L’Oréal Adria

7.11.22. | Iz medija, Vijesti

HRPSOR je primio novog člana – L’Oréal Adria

L’Oréal Adria je svjestan utjecaja kojeg ima na društvo u kojem djeluje te već dugi niz godina uz izvrsnost kozmetičkih proizvoda, provodi društveno-odgovorene programe i aktivnosti. Svakako jedan od najistaknutijih programa je Nacionalni program stipendija L’Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti” koji prepoznaje važnost znanstvenica čija istraživanja unaprjeđuju znanost i pomažu poboljšati svijet sutrašnjice. U 16 godina provedbe programa u Hrvatskoj, 62 mlade znanstvenice na pragu stjecanja doktorata iz područja prirodnih znanosti, nagrađene su ovom stipendijom. Nadalje, kompanija već 13 godina provodi i program korporativnog volontiranja tzv. L’Oréal Citizen day kada zaposlenici imaju mogućnost radni dan posvetiti pomaganju društvenih ili ekoloških organizacija i njihovim korisnicima. Od 2020. godine kada je osnovan globalni L’Oréal Fund for Women, fond solidarnosti vrijedan 50 milijuna eura, pet udruga civilnog društva iz Hrvatske ostvarilo je financiranje svojih programa osnaživanja visoko ranjivih skupina žena, ukupne vrijednosti od oko 100 000 eura.

Višegodišnja predanost održivom razvoju

L’Oréal je vrlo rano postao svjestan potrebe kako treba odgovoriti na ekološke izazove, uključujući smanjivanje emisije CO2 u svojim postrojenjima i distributivnim centrima za 78% u apsolutnom iznosu u odnosu na 2005.

U 2013. godini u sklopu svog globalnog programa održivog razvoja Sharing Beauty With All, objavljeni su mjerljivi ciljevi do 2020.

  • 85% proizvoda stvorenih ili obnovljenih u 2019. godini imalo je poboljšan okolišni i društveni profil.
  • Do kraja 2019. L´Oréal je pomogao 90.635 osoba iz ugroženih zajednica u pronalasku posla kroz programe uključivanja.
  • L’Oréal je jedina kompanija na svijetu koja je već četvrtu godinu zaredom postigla ocjenu „A“ u sve tri CDP kategorije – zaštita klime, upravljanje vodama, očuvanje šuma.

L’Oréal for the Future: transformacija poslovanja u svrhu poštivanja koncepta planetarnih granica

Kompanija je 2020. godine predstavila novi program održivog razvoja za naredno desetljeće – L’Oréal for the Future, koji prvenstveno ograničava utjecaj kompanije na bioraznolikost, vodu, klimu i prirodne resurse.

Novi program, uz ambiciozne ciljeve koje namjerava postići do 2030. godine u ograničavanju svog utjecaja na navedena četiri područja, prepoznaje i ulogu potrošača kao i cijelog svog eko-sustava u lancu odgovornosti.

Tako je prošle godine, L’Oréal Adria predstavio kampanju Beauty 4 the future koja putem edukativne internetske stranice beauty4thefuture.hr pomaže potrošačima u procesu pravilnog sortiranja prazne kozmetičke ambalaže. Uz to, na stranici potrošači mogu saznati na koji način olakšati sortiranje otpada, novitete s poboljšanim ekološkim otiskom u kozmetičkoj industriji i dr.

Više o programu pročitajte ovdje.

 

 

Share This