Objavljen je prijevod Menadžerskog vodiča za ljudska prava

24.10.19. | Publikacije, Vijesti

Publikacija Svjetskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (WBCSD) u kojem 35 vodećih poslovnih lidera iz cijelog svijeta pozivaju na hitno djelovanje u poštivanju ljudskih prava, Menadžerski vodič za ljudska prava, dostupna je i na hrvatskom jeziku.

Preuzmite Menadžerski vodič za ljudska prava ovdje!

Tri mjeseca nakon predstavljanja na Bloombergovom održivom poslovnom skupu, Menadžerski vodič za ljudska prava preveden je na hrvatski jezik. Vodič potiče na djelovanje i konkretne korake koje menadžeri mogu poduzeti kako bi osigurali da njihova poduzeća nadilaze usklađenost i potaknu transformacijske promjene u životima ljudi.

Predsjednici uprava koji su potpisali ovaj Vodič predstavljaju 35 poduzeća sa sjedištem u 17 zemalja, s 2,8 milijuna zaposlenika i opsežnim globalnim opskrbnim lancima u 17 industrijskih sektora.
“Poslovni sektor ima temeljnu odgovornost u poštivanju ljudskih prava, ali i veliku priliku za utjecaj na poboljšanje života ljudi. Ostvarivanje univerzalnih ljudskih prava za sve jedna je od najmoćnijih prilika kojom doprinosimo Ciljevima održivog razvoja (COR)”, izjavio je Peter Bakker, predsjednik i izvršni direktor WBCSD-a.
Vodič je dostupan na mrežnim stranicama HR PSOR-a.

Share This