Primjeri pozitivnih praski za EU mjesec raznolikosti 2023. – SATO d.o.o.

4.05.23. | Intervju, Vijesti

U svibnju se diljem Europske Unije slavi Europski mjesec raznolikosti. Ove godine, HR PSOR će, kao nositelj Povelje o raznolikosti Hrvatska,  tijekom mjeseca raznolikosti predstavljati primjere pozitivnih praksi iz kompanija u Hrvatskoj koje zapošljavanju osobe s invaliditetom.

Evo što za SATO d.o.o. znače raznolikost i uključivost:

“Raznolikost unutar tvrtke SATO podrazumijeva niz kompleksnih pitanja koja se tiču nediskriminacije, suradnje sa srednjoškolskim i akademskim ustanovama, zapošljavanje mladih, davanja prilike za zapošljavanje osobama s invaliditetom, omogućavanje prava majki iznad zakonski propisanih minimuma, provođenje antikoruptivnih mjera, zaštitu djece i dječjih prava, jačanje međugeneracijskih odnosa i poštivanje razlika, kao i jačanje odnosa sa dionicima, partnerima i lokalnom zajednicom.Primjeri pozitivnih praski za EU mjesec raznolikosti 2023. - SATO d.o.o. Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

Uključivost za tvrtku SATO prvenstveno predstavlja promicanje žena na vodeće funkcije s najvećim naglaskom na poticanje daljnjeg obrazovanja s ciljem napredovanja na radnom mjestu, nediskriminaciju i ravnopravnost spolova s aspekta kojih se kontinuirano educira zaposlenike o spomenutim pitanjima. Jačanje kulture raznolikosti i uključivosti svakodnevica su tvrtke SATO koja edukacijama i kontinuiranim pristupom svakom zaposleniku ponaosob stvara poslovno okruženje u kojem se individualne razlike uvažavaju i pridonose uspjehu poslovanja tvrtke, a time i povećanju zadovoljstva zaposlenika.

Obzirom je ove godine za Europski mjesec raznolikosti naglasak na uključivanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom, ono što tvrtku SATO izdvaja iz mase poduzeća svakako je i zapošljavanje invalida čime SATO dokazuje da kvalitetni poslovni procesi mogu biti temelj održivosti i zadržavanja radnih mjesta.

Svako zapošljavane osobe s invaliditetom ima svoju priču, ponekad dirljivu, životnu, nekad teško shvatljivu. Od 3 zaposlena invalida u tvrtki SATO, dvojimo izdvojiti nekog ponaosob, ali protek vremena pokazuje da su osobe s invaliditetom iznimno lojalne, trude se i cijenjeni su među kolegama. Iako je grafička branša specifična sama po sebi i kompleksna, tvrtka SATO čini značajne napore kako bi omogućila invalidima da se uključe u poslovne procese. Ono što je pokretač takvih odluka, prvenstveno je osnaživanje kulture različitosti i dokaz da svatko može naći „svoje mjesto pod suncem“.

Svakome je potrebno dati priliku, a osobe s invaliditetom idealan su pokazatelj da ništa nije nemoguće.”

Tvrtka SATO bavi se proizvodnjom samoljepivih color etiketa, sleeveova, i wrap around etiketa. Također proizvodi samoljepljive bianco etikete za vage. Kontinuirano se prate sva dostignuća u grafičkoj djelatnosti i koriste najaktualnije i najmodernije tiskarske tehnologije. Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, cijeli proces – od pripreme, izrade, dorade i isporuke proizvoda, traje izuzetno kratko. Obnova strojnog parka radi se redovito sa pomno odabranim timom stručnjaka s ciljem nabave tehnološki najnaprednijih i najnovijih strojeva. Prepoznavanjem tržišnih zahtjeva za sve kvalitetnijim etiketama, te žurnim udovoljavanjem svih zahtjeva kupaca tvrtka SATO je u realno kratkom roku postala jedna od najopremljenijih i najpouzdanijih tiskara etiketa u regiji.

Pozivamo društva i organizacije diljem Europe da udruže snage s nama i Europskom komisijom, kako bismo organiziranjem događanja i aktivnosti tijekom svibnja skrenuli pozornost na važnost raznolikosti i uključivosti na radnom mjestu i u društvu. 

#EUDiversityMonth #UnitedInDiversity #DiversityCharters #UnionOfEquality

Share This