Primjeri pozitivnih praksi za EU mjesec raznolikosti 2023. – Valamar Riviera d.d.

11.05.23. | Iz medija

U svibnju se diljem Europske Unije slavi Europski mjesec raznolikosti. Ove godine, HR PSOR će, kao nositelj Povelje o raznolikosti Hrvatska,  tijekom mjeseca raznolikosti predstavljati primjere pozitivnih praksi iz kompanija u Hrvatskoj koje zapošljavanju osobe s invaliditetom.

Evo što za Valamar Riviera d.d. znače raznolikost i uključivost:

Prvi s razlogom

Valamar je potpisnik „Povelje o raznolikosti“ od 4. listopada 2017. godine te je u tu svrhu donio Politiku raznolikosti i nediskriminacije koja je sastavni dio Kodeksa poslovnog ponašanja. Usvajanjem povelje o raznolikosti javno smo prihvatili odgovornost za podržavanje, razvoj i primjenu raznolikosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu te ćemo, osim stvaranja organizacijske kulture koja to podržava, dodatno raditi na edukaciji i informiranju zaposlenika o ovoj važnoj tematici.Primjeri pozitivnih praksi za EU mjesec raznolikosti 2023. – Valamar Riviera d.d. Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

Mjere raznolikosti, ravnopravnosti i uključivosti podrazumijevaju osiguranje jednakosti za sve generacije zaposlenika. U skladu s politikama i praksama raznolikosti i uključivosti pristupamo svim kandidatima jednako, nastojimo omogućiti što bolje uvjete kako bismo mogli osigurati i kvalitetna radna mjesta za osobe s invaliditetom. Osim direktnog zapošljavanja, Valamar uspješno već niz godina surađuje sa integrativnim radionicama koje zapošljavaju pojedince s invaliditetom, ali koristi i usluge te kupuje proizvode od istih te na taj način potiče uključivanje pojedinaca s invaliditetom na tržište rada sukladno njihovim mogućnostima i sposobnostima.

Od 2016. Valamar surađuje sa Zaštitnom radionicom Tekop nova Pula, ustanovom za zapošljavanje osoba s invaliditetom, koja za Valamar šiva radnu odjeću.

Također surađuje sa tvrtkama Labtex Zagreb, vodećom tvrtkom u proizvodnji visokokvalitetnih tekstilnih proizvoda Centrom za društveno poduzetništvo Labin te s tvrtkom za rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom iz Splita.

U idućim godinama Valamar će sagledati dodatne mogućnosti i prilike kako bi povećalo inkluziju u toj domeni. U sklopu projekta “Inkluzivan turizam – ljepote turizma za sve” početkom 2023. godine udruga Centar za razvoj vrijednosti iz Zagreba je u upravnoj zgradi Valamar Riviere u Poreču provela radionicu Kako pristupiti osobama s invaliditetom, čiji cilj je bio educirati hotelsko osoblje na izgradnju odnosa s gostima s invaliditetom.

#EUDiversityMonth #UnitedInDiversity #DiversityCharters #UnionOfEquality

Share This