Prve standardizirane smjernice za mjerenje plastičnog onečišćenja

19.03.20. | Publikacije, Vijesti

Ženeva, 9. ožujka: Plastic Leak projekt nedavno je objavio smjernice Plastic Leak projekta (PLP) koje kompanijama u svim fazama vrijednosnog lanca pružaju jasnu, standardiziranu metodu za izračunavanje i izvještavanje o procjenama isticanja plastike i mikroplastike kako na korporativnim tako i na proizvodnim razinama. Ti će uvidi kompanijama pružiti čvrste temelje za definiranje smislene i učinkovite strategije i akcije za uklanjanje onečišćenja plastikom.

Svjetski poslovni savjet za održivi razvoj (WBCSD) je ponosan što sudjeluje u savjetodavnom odboru Plastic Leak projekta kojeg su 2019. godine pokrenuli Quantis International i EA, u suradnji s raznovrsnom mrežom globalnih organizacija iz svih industrija kako bi razvili znanstveno utemeljene smjernice za kompanije kako definirati, mjeriti i prognozirati propuštanje plastike u njihovim lancima vrijednosti.

Ove će smjernice pomoći kompanijama da razviju snažne znanstveno utemeljene akcijske planove i postanu katalizator inovacija i za stvaranje kružnih modela za upravljanje plastikom. John Revess, direktor plastike i ambalaže u WBCSD, rekao je: „Pozdravljamo takav razvoj događaja jer se kompanije suočavaju sa sve većim pritiskom investitora, potrošača i sve više vlada da poduzmu hitne mjere prema kružnom modelu upravljanja plastikom. Ovaj znanstveno vođeni pristup omogućit će kompanijama minimiziranje ekoloških i reputacijskih rizika, otkriti mogućnosti za inovacije u upravljanju proizvodima i opskrbnim lancima te pokazati liderstvo u rješavanju zagađenja plastikom.“

Izvorni članak: https://bit.ly/2QtyGvk

Autor: WBCSD

Share This