Radionica o zapošljavanju osoba s invaliditetom – što je to i kako će doprinijeti inkluzivnijem radnom mjestu?

11.05.23. | Događanja, Edukacija, Iz medija

Izvor fotografije: EU Platforma Povelje o raznolikosti

Europska platforma Povelje o raznolikosti organizira radionicu o “Paketu za zapošljavanje osoba s invaliditetom – što je to i kako će doprinijeti inkluzivnijem radnom mjestu?”

Europska komisija se zalaže za uspostavu uključivog tržišta rada na kojem se svim ljudima daju jednake mogućnosti. Trenutno je u EU samo oko 50 % osoba s invaliditetom zaposleno. Na razini EU-a jaz u zapošljavanju između osoba s invaliditetom i osoba bez invaliditeta trenutačno iznosi oko 23 %.

EU je usvojila Strategiju za prava osoba s invaliditetom, kojoj je jedna od najznačajnijih inicijativa posvećena zapošljavanju osoba s invaliditetom. Paket za zapošljavanje osoba s invaliditetom uključit će smjernice i prakse razvijene u partnerstvu sa zainteresiranim dionicima (Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu, Europski centar za razvoj strukovnog osposobljavanja, Mreža javnih službi za zapošljavanje i kroz Platformu za osobe s invaliditetom). Paket će pokrivati sve faze zapošljavanja, uključujući zapošljavanje, razumnu prilagodbu, alternativne modele zapošljavanja i prijelaz na otvoreno tržište rada. Poslodavci, udruge poslodavaca i tijela javne vlasti njegove su glavne adrese. Paket će podržati države članice u jačanju uključivih tržišta rada s obzirom na ponudu i potražnju. Doprinijet će poticanju vještina i kompetencija, socijalnoj uključenosti, borbi protiv siromaštva i promicanju jednakih mogućnosti. Želite li saznati više o paketu za zapošljavanje osoba s invaliditetom? Želite li znati što rade drugi poslodavci?

Pridružite nam se u raspravi o navedenoj temi te podijelite svoje iskustvo.

VRIJEME ODRŽAVANJA? 24. svibnja 2023., 10:30 – 12:00

NAČIN ODRŽAVANJA? On-line

KAKO SE UKLJUČITI? Prijavom  ovdje do 22. svibnja

Kotizacija za sudjelovanje se ne naplaćuje.

#HRPSOR, #uključivost, #poveljaoraznolikosti, #osobesinvaliditetom

Share This