Veliki intervju s dr.sc. Mirjanom Matešić: Klimatski izazov

15.03.23. | Događanja, Edukacija, Intervju, Iz medija

Direktorica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, dr.sc. Mirjana Matešić, gostovala je na radio emisiji Klimatski izazov.

“Za gospodarstvenike, cilj je pronaći način kako stvoriti novu vrijednost, proizvod ili uslugu, ali da to rade na način koji ne šteti okolišu i daje pozitivan doprinos društvu. To znači da je kontinuirana obveza svih gospodarstvenika da razumiju svoje utjecaje na okoliš i društvo te da traže načine da upravljaju s tim utjecajima” izjavila je direktorica Matešić.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje.

O emisji:

Oscilacije temperature i vodostaja, sve češći vremenski ekstremi: klimatski izazov više se ne može ignorirati! Kako ćemo na njega odgovoriti i jesmo li još u regularnom vremenu ili već u sudačkoj nadoknadi? U novoj emisiji jesenske sheme Prvog programa Hrvatskoga radija proučavamo sve uzroke i posljedice klimatskih promjena: Koliko smo ih sami izazvali, koliko smo im tek svjedoci, koliko na njih možemo utjecati? Kako na klimatski izazov gledaju prirodoslovne, a kako društvene znanosti? U svakoj epizodi nudimo kratke informativne klimatske akcente, glavnu temu koju nam detaljno tumači stručni gost i završnu rubriku s još jednim aktualnim tematskim osvrtom!
Share This