WBCSD objavio Menadžerski vodič za kružno gospodarstvo

7.06.17. | Publikacije, Vijesti

Na Svjetskom forumu kružnog gospodarstva (WCEF) održanom 5. lipnja ove godine, Svjetski poslovni savjet za održivi razvoj (WBCSD) objavio je Menadžerski vodič za kružno gospodarstvo.

Menadžerski vodičrazvijen u suradnji s poduzećem Accenture i potpisan od strane 14 izvršnih direktora poduzeća, uključujući Unilever, Danone i Tata, nastoji izvršnim direktorima i poslovnim liderima dati alate potrebne za primjenu načela kružne ekonomije.

Kružno gospodarstvo je prilika od 4,5 trilijuna dolara. To je novi način promatranja odnosa između tržišta, kupaca i prirodnih resursa i predstavlja ogroman potencijal za globalni ekonomski rast.

Prema vodiču, “snažno i vizionarsko vodstvo izvršnih direktora ključno je za provedbu kružnog gospodarstva te postizanje novih razina održivog gospodarskog rasta”. Ovaj vodič osmišljen je kako bi pomogao izvršnim direktorima da poduzmu prvi korak.

Vodič iznosi pet poslovnih modela i tri napredne tehnologije koje poduzeća mogu istražiti i provoditi kako bi iskoristila prilike koje kružno gospodarstvo nudi te poziv na akciju u šest koraka za zainteresirana poduzeća.

Preuzmite digitalnu verziju i već danas se uključite u kružno razmišljanje.

Za više informacija posjetite WBCSD-ovu web stranicu o kružnom gospodarstvu i uključite se.

Share This