Članice HR PSOR-a predstavile prakse održivog poslovanja

16.05.22. | Vijesti

Piše: Dijana Varlec

Članice Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Vetropack Straža d.d. i Regeneracija d.o.o., danas, 16. svibnja su predstavile vlastite prakse održivog poslovanja u sklopu regionalnog okruglog stola „Kružna ekonomija u tvrtkama Krapinsko-zagorske županije“, održanom u Zaboku

Tijekom pozdravnog govora župan g. Željko Kolar istaknuo je kako odgovorno poslovanje, koje prakticiraju tvrtke KZŽ treba biti primjer i drugim regijama RH. Prepoznavanje održivog poslovanja i njegove primjene od iznimne je važnosti ukoliko želimo postići ciljeve zacrtane na EU razini. Članice HR PSOR-a predvodnice su održivosti u RH te više od 15 godina promiču i dijele održive prakse na brojnim događanjima koje je HR PSOR tijekom godina organizirao.

Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže d.d. istaknuo je kako povratna naknada pomaže, ali je potrebno još dosta toga napraviti kako bi se i ostala staklena ambalaža sakupila i reciklirala. U Vetropack Straži instalirani su kapaciteti koji mogu zadovoljiti potrebe čitave Republike Hrvatske. Staklo je materijal koji je moguće 100% neograničeno puta reciklirati, a ta industrija ima 170 godina dugu tradiciju u Hrvatskoj.

Anđelko Švaljek, direktor Regeneracije d.o.o. naglasio je kako je izniman potencijal u branši kojom se bavi budući da samo 1% tekstila danas ide u reciklažu, čime je budućnost za njih osigurana. Kao tvrtka fokusirani su na održivost posebno u smislu kvalitete proizvoda.

Članice HR PSOR-a predvodnice su održivosti u RH te više od 25 godina promiču i dijele održive prakse na brojnim događanjima koje je HR PSOR tijekom godina organizirao. Vjerujemo kako će takvim pristupom potaknuti i druge na unaprjeđenje, transformaciju i primjenu održivih praksi s ciljem postizanja klimatski neutralnog društva.

 

Share This