Otvorene prijave za edukaciju W.I.C – Workplace Inclusion Champion

11.04.24. | Aktivnosti, Događanja, Edukacija, Primjeri dobre prakse, Vijesti

Nakon uspješno provedena dva ciklusa edukacije W.I.C, otvaramo i 3. ciklus otključavanjem svih modula na W.I.C. platformi

U organizaciji HR PSOR-a uskoro započinje 3. ciklus edukacije Workplace Inclusion Champion (Lideri uključivosti na radnome mjestu). Edukacija je organizirana u obliku kombiniranog učenja, a sastoji se od online teorije, vježbi i kvizova koji će vam omogućiti da produbite svoje znanje o raznolikosti i uključivosti (D&I) kao i vlastitu samospoznaju o tome kako biti istinski uključiv u svakodnevnim interakcijama u svom osobnom i profesionalnom životu.

Edukacija donosi alate za dublje razumijevanje u području ravnopravnog uključivanja osoba s invaliditetom, LGBTIQ + zajednice i žena. Dat će vam i uvid u upravljanje dobnom raznolikošću te sve prednosti koje ove skupine zaposlenika donose vašoj organizaciji. Također nudi znanja i alate za postavljanje i evaluaciju uključivog mentorskog programa, a bavi se i s jednim od najvažnijih aspekata svake kompanije- komunikacijom, s ciljem izgradnje istinski uključive organizacijske kulture.

Također, održat će se  5 sesija „licem u lice“ (3 sata svaka) kako biste istražili primjere dobre prakse, podijelili i dobili informacije, umrežili se, ostvarili mentorstvo te produbili i razmijenili znanja i iskustva o određenoj temi.

Polaznicima koji ispune sve uvjete bit će dodijeljen i certifikat o uspješnom završetku edukacije.

Workplace Inclusion Champion edukacija je besplatna za sve članove Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Za ostale:  1250 € s uključenim PDV-om po polazniku te popustom na više polaznika iz iste organizacije. 

Uvodni video možete pogledati OVDJE

Prijaviti se možete OVDJE

OPIS I RASPORED MODULA

13. svibnja 2024. sesija u živo – MODUL: Raznolikost kao ključ za poticanje održivosti

Modul 1 osmišljen je kako bi pružio razumijevanje složenih veza između održivosti i raznolikosti. Podiže kompetencije sudionika kako bi bolje razumjeli povezanost održivosti i raznolikosti i kako provedba politike raznolikosti u poduzećima može biti ključna u postizanju održivosti. Cilj je pripremiti sudionike da bolje razumiju kako implementacija obje teorije u postupcima poslovnog upravljanja može postići sinergijske rezultate i riješiti probleme koje sama raznolikost znanja o održivosti ne može.

Pregledavanje materijala online – MODUL: Mentorstvo za raznolikost i uključivost

U svijetu raznolikosti i uključivosti, mentorstvo je jedna od rijetkih strategija za koju su istraživanja pokazala učinkovitom u poboljšanju zastupljenosti raznolikih zaposlenika u radnoj snazi. Sudionici će steći osnovna znanja, vještine i kompetencije za uspostavljanje, praćenje i evaluaciju uključivog mentorskog programa u organizaciji. Također, trening poboljšava sposobnost potencijalnih mentora da preuzmu ulogu istinski uključivog mentora s konačnim ciljem razvoja uključive organizacijske kulture.

Pregledavanje materijala online – MODUL: Poticanje uključivog radnog okruženja kroz komunikaciju

Komunikacija pomaže u stvaranju svijesti, razumijevanja i podrške među zaposlenicima na svim hijerarhijskim razinama, što je neophodno za postizanje cilja uspostavljanja uključive organizacijske kulture. Naučit ćete primjere uključive komunikacije koja potiče sve vaše zaposlenike i dionike da podržavaju vrijednosti uključivosti, jednakosti i različitosti.

22. svibnja 2024. sesija u živo  – MODUL: Rodna ravnopravnost

Ovaj je modul osmišljen kako bi pružio razumijevanje ključnih elemenata politike ravnopravnosti spolova u kompanijama, koje su prednosti implementacije rodne ravnopravnosti te koji su alati koji će omogućiti kompaniji da je implementira. Naučiti ćete o primjerima najbolje praske te kako uvođenje rodne ravnopravnosti u poslovanje otvara inovativne mogućnosti.

10. lipnja 2024. sesija u živo – MODUL: Uključivanje osoba s invaliditetom

Modul je osmišljen kako bi pružio znanje i razumijevanje ključnih elemenata ravnopravne uključivosti osoba s invaliditetom. Cilj je osposobiti menadžere za izradu konkretnih mjera za provedbu strategije jednakih mogućnosti organizacije u području ravnopravnog uključivanja osoba s invaliditetom.

25. lipnja 2024. sesija u živo – MODUL: Raznolikost i uključenost LGBTQI+ zajednice na radnim mjestima

Svi mi igramo ulogu u oblikovanju stavova, izazivanju diskriminacije i razvoju radnog mjesta u kojem se svi cijene i poštuju. Ovaj modul educira sudionike o LGBTIQ+ zajednicama i izazovima s kojima se zaposlenici koji se identificiraju kao LGBTIQ+ mogu suočiti na poslu. Cilj je postaviti temelje za otvorenu komunikaciju i poticati kulturu uključivanja na radnom mjestu gdje se LGBTIQ+ zaposlenici podržavaju, a suradnici su im saveznici.

5. srpnja 2024. – MODUL: Dobna raznolikost kao ključ poslovnog uspjeha

Ovaj je modul osmišljen kako bi pružio razumijevanje ključnih elemenata politike dobne raznolikosti u kompaniji; koje su prednosti primjene politike dobne raznolikosti i koji će alati omogućiti kompaniji da je implementira. Cilj modula je razumjeti kako upravljanje dobnom raznolikošću i poticanje raznodobnih timova može postići inovacije i uspjeh u poslovanju.

 

 

 

Share This