dm-drogerie markt: raznolikost kao dio poslovne filozofije tvrtke

6.05.20. | Primjeri dobre prakse

Piše: dm

U dm-u potičemo i podržavamo pozitivne društvene promjene i uvijek nastojimo djelovati kao primjer u zajednici u kojoj živimo i radimo. U dm-u pozitivna promjena uvijek počinje od nas samih, od tvrtke i naših kolegica i kolega. Na taj način pristupamo i poticanju raznolikosti. Naša dm obitelj danas je šarolika, a raznolikost njenih članova je obogaćuje i omogućuje uvjete za njezin rast i razvoj. dm je izgradio zajednicu koja prihvaća kolege i kolegice, kupce i partnere onakvima kakvi jesu te cijeni njihove posebnosti. Kako bismo poticali na njegovanje raznolikosti i osvijestili zajednicu o njezinoj važnosti, provodimo brojne projekte i inicijative.

U sklopu inicijative „Više od mene“ svim djelatnicima dajemo jedan slobodan dan koji mogu provesti na volonterskoj aktivnosti i pokloniti taj dan onima kojima je to najpotrebnije. Tijekom protekle poslovne godine 587 djelatnika dm-a volontiralo je u 195 ustanova, u 51 gradu diljem Hrvatske, počevši od domova za nezbrinutu djecu pa sve do domova za starije i nemoćne.

Osjetljive skupine u društvu nerijetko su marginalizirane te uvijek postoji prostor da se njihove specifične potrebe približe još većem broju građana. Zato smo Crni petak, 29. studenog, u dm-u nazvali Giving Friday i posvetili ga podizanju svijesti o životno ugroženoj djeci. Svi kupci koji su na Giving Friday kupovali u dm-u doprinijeli su donaciji jer je dm pet posto ukupnog prometa ostvarenog taj dan odlučio donirati Udruzi Kolibrići kako bi pomogao oboljeloj djeci i njihovim obiteljima. Tako je dm, zajedno s kupcima, za udrugu Kolibrići osigurao donaciju u iznosu od 337.392 kuna koju je udruga iskoristila za kupnju medicinske opreme i pomagala kako bi se životno ugroženoj djeci olakšala svakodnevica i uključivanje u društvene aktivnosti.

Zajedništvo koje vlada u dm-u, kao i razumijevanje naše uloge u društvu posebno se istaknulo tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus. Na prvo mjesto stavili smo zaštitu zdravlja naših djelatnika i kupaca te smo uspješno osigurali dostupnost svih proizvoda koje su kupci trebali. Djelatnicima smo omogućili rad od kuće, a svima koji su nastavili raditi u prodavaonicama ili upravno distributivnom centru osigurali smo zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva.

Djelatnice i djelatnici dm-a tako su još jednom pokazali predanost koja nam je omogućila da kupcima budemo na raspolaganju i u ovim izvanrednim okolnostima i tako doprinesemo osjećaju sigurnosti i stabilnosti.

Share This