Europska komisija pokrenula je savjetovanje o nacrtu Delegiranog akta kojim se utvrđuju Europski standardi za izvještavanje o održivosti (ESRS)

13.06.23. | Aktivnosti, Događanja, Vijesti, zakonodavstvo

Delegirani akt kojim se utvrđuju Europski standardi za izvještavanje o održivosti (ESRS) je na javnoj raspravi

Europska komisija pokrenula je 9. lipnja 2023. godine savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Delegiranom aktu kojim se utvrđuju Europski standardi za izvještavanje o održivosti (ESRS) koji definiraju međusektorske standarde i standarde za objavljivanje informacija o okolišnim, društvenim i upravljačkim aspektima.

Ovim Delegiranim aktom dopunjuje se Direktiva u pogledu korporativnog izvješćivanja o održivosti – CSRD kojom se od velikih poduzeća i od poduzeća uvrštenih na regulirano tržište (burzu) zahtijeva da redovito objavljuju izvještaje o društvenim i okolišnim rizicima s kojima se suočavaju te o tome kako njihove aktivnosti utječu na ljude i okoliš.

Vaša mišljenja i prijedloge na predloženi Delegirani akt dostavite putem e-adrese: dijana.varlec@hrpsor.hr do 5. srpnja ili direktno na platformu Europske komisije do 7. srpnja.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj u proteklih pola godine organizirao je niz rasprava, radionica i konferenciju „Održivost: Kako uspješno ploviti morem regulativa?“, s ciljem podizanja svijesti i razumijevanja obveza vezanih uz izradu korporativnih izvještaja o održivosti.

Odgovore na pitanja s konferencije „Održivost: Kako uspješno ploviti morem regulativa?“ možete pronaći ovdje.

O raspravama vezanim uz ekološke, društvene i upravljače aspekte čitajte na dop.hr.

 

#HRPSOR, #ESRS, #izvjestajoodrzivosti, #CSR

Share This