HRIO – ODRŽANA PRVA RADIONICA O POPUNJAVANJU UPITNIKA

15.06.22. | Iz medija, Vijesti

Radionice o popunjavanju upitnika Hrvatskog indeksa održivosti osmišljene su kako bi olakšale razumijevanje metodologije i korištenje aplikacije

Natječaj za popunjavanje upitnika Hrvatski indeks održivosti – HRIO, bivši Indeks DOP-a, otvoren je od početka lipnja te sva zainteresirana poduzeća mogu pristupiti natječaju. Upitnik prati Europsku regulativu i Ciljeve održivog razvoja, koristi unaprijeđenu aplikaciju te pruža mogućnost poduzećima koja još nisu pokrenula procese usklađivanja poslovanja i upoznavanja s principima održivosti, da prepoznaju svoje materijalne utjecaje te uspostave sustav njihovog praćenja i upravljanja.

Prva radionica održana je 15. lipnja 2022. godine u prostorijama HUP-a. Vali Marszalek,  voditeljica Ureda glavnog direktora i savjetnica za održivi razvoj i DOP u HUP-u  naglasila je važnost popunjavanja upitnika HRIO upravo za ona poduzeća koja su obveznici ili će tek postat obveznici korporativnog izvještavanja o održivosti. Direktorica HR PSOR-a, Mirjana Matešić, predstavila je tijek razvoja HRIO-a, sve prednosti koje donosi sudjelovanje u natječaju. Za sudionike koji nisu članovi, izdvojila je nekoliko rečenica o aktivnstima koje HR PSOR provodi. Kroz proces registracije kao i samu aplikaciju, sudionike je provela Katarina Plećaš, voditeljica ureda HR PSOR-a, dok su kroz poglavlja sa sudionicima detaljno prošle Mirjana Matešić i Dijana Varlec, voditeljica projekata u HR PSOR-u. Na radionici su sudionici imali priliku iz prve ruke dobiti odgovore na mnoga pitanja te objašnjenja za sve nedoumice.

Za sva zainteresirana poduzeća, u narednih mjesec dana, bit će organizirane još radionice i to:

  • 30. lipnja 2022. godine od 10 do 13 sati. Prijavu za radionicu možete izvršiti popunjavanjem obrasca dostupnog ovdje.
  • 15. srpnja 2022. godine od 10 do 13 sati. Prijavu za radionicu možete izvršiti popunjavanjem obrasca dostupnog ovdje.
  • Prema potrebi organizirat ćemo i on-line radionicu.

Radionice će biti organizirane u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 37a, Zagreb.

Natječaj Hrvatski indeks održivosti provodi HR PSOR u partnerstvu s HGK i HUP-om.

Natječaj je otvoren do 05. rujna 2022. godine.

 

#HRPSOR #SDGs #HGK #HUP #održivost #nefinancijskoizvještavanje

Share This