IKEA Hrvatska jamči očuvanje svih radnih mjesta i plaća u krizi koronavirusa

28.04.20. | Primjeri dobre prakse

IKEA Hrvatska jamči očuvanje svih radnih mjesta i 100% prihoda za svih 611 zaposlenika tijekom ovog perioda krize COVID-19, navodi se u dopisu vodstva kompanije Hrvatskom poslovnom savjetu za održivi razvoj

Odgovorne poslovne prakse važne su u vremenu krize, one definiraju odnos prema dionicima, posebice zaposlenicima i na direktan način ukazuju koliko je društveno odgovorna neka kompanija. IKEA Hrvatska oduvijek je predana svojoj viziji da stvori bolju svakodnevicu što većem broju ljudi, a tijekom ovih izvanrednih vremena IKEA želi ispuniti svoju viziju više nego ikada. Stoga koristimo priliku da izvijestimo stručnu i širu javnost o koracima koje članica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, IKEA Hrvatska poduzima kako bi podržala svoje zaposlenike i zajednicu tijekom krize COVID-19. Drago nam je što možemo objaviti da je IKEA Hrvatska poduzela sljedeće korake:

  1. Iako su zagrebačka robna kuća i svih pet dostavnih centara (u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zadru) produljeni period bili zatvoreni za vrijeme trajanja mjera, točnije do 27. travnja, u tom periodu zajamčena su radna mjesta i 100 % prihoda za svih 611 zaposlenika u ovom razdoblju krize. Za zaposlenike koji osiguravaju da IKEA rješenja za opremanje domova i dalje ostanu dostupna putem interneta, kao i usluge beskontaktne dostave na adrese kućanstava, IKEA Hrvatska će također pružiti dodatne pogodnosti. Naši zaposlenici rade u okružju koje je organizirano u skladu sa strogim sigurnosnim mjerama, uz odgovarajuću zaštitnu opremu i potpuno poštivanje svih preporuka o socijalnoj distanci.
  2. IKEA Retail i IKEA Centres pojačali su svoje napore za pomoć hitnim slučajevima, izdvojivši više od 1,5 milijuna kuna donacija u proizvodima za zdravstveni sustav i podršku najugroženijima u Hrvatskoj. U partnerstvu s Crvenim križem i vladinim institucijama pružamo pomoć za pacijente koji boluju od COVID-19, medicinske radnike i članove ranjivih zajednica, što uključuje donacije madraca, tekstila, hrane i drugih proizvoda.

„Uvjeravamo Vas da će IKEA Hrvatska nastaviti pratiti stanje u zemlji i stajati uz one kojima je to potrebno, uključujući naše zaposlenike, zajednicu, kupce i sve partnere. Želimo Vam zahvaliti na kontinuiranoj podršci i partnerstvu“, stoji u dopisu ravnateljici HR PSOR-a koji potpisuju Sara Del Fabbro, glavna direktorica IKEA Jugoistočna Europa (Hrvatska, Rumunjska, Slovenija, Srbija, Ukrajina) i Nikos Migkianis, direktor robne kuće IKEA Zagreb.

Kakve mjere su poduzete u robnim kućama IKEA pogledajte u njihovom videu “Zdravlje i sigurnost na prvom mjestu”:

Share This