msg global solutions – novi član HR PSOR-a

3.03.22. | Vijesti

Sonja Popović, Executive Vice President, Country Manager Croatia

Društveni i ekološki angažman više nije samo opcija u poslovanju – postao je imperativ. Pitanja okoliša, društvene i ekonomske održivosti dotiču svakoga u svijetu – svaku regiju, svaki sloj života, svaki posao, svaku industriju. Najvažniji izazov za tvrtke je dostupnost i kvaliteta podataka relevantnih za procjenu održivosti

Tvrtke kao što je msg počele su kombinirati gospodarski učinak, zaštitu okoliša i društvenu odgovornost kako bi svoje poslovanje učinile održivijim.

msg global solutions dio je grupacije msg – neovisne međunarodne tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj. Posluje više od 40 godina, ima više od 11.000 zaposlenih u 27 zemalja diljem svijeta.

msg je SAP-ov partner, koji osim sto je ovlašten za prodaju i implementaciju SAP sustava, jedan je od rijetkih partnera u svijetu koji razvija rješenja za SAP. To nas stavlja u posebnu kategoriju partnera, koji mogu korisnicima pružiti holistički spektar inovativnih usluga kreativnog, strateškog savjetovanja i inteligentnih, održivih IT rješenja s dodanom vrijednošću.

msg global solutions – novi član HR PSOR-a Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

Iako smo usredotočeni na inovacije koje pomažu kupcima da postanu održiviji, tvrtka msg je također predana biti primjer drugima.

Tema održivosti uvijek je imala središnju ulogu u msg-u tijekom 40-godišnje povijesti tvrtke. Održivost je jedna od sedam vrijednosti msg-a, što odražava kako se odnosimo prema našim ljudima i okolišu.  Od 2020. održivost i društveno odgovorno poslovanje (Corporate social responsibility CSR) čvrsto su usidreni u msg korporativnu strategiju – “Roadmap 2025”. Na tom Roadmapu, CSR formira jedan od 13 strateških ciljeva do 2025.  msg strategija održivosti sastoji se od tri stupa: okoliš – ekonomija- društveni aspekt.

Naša ključna poluga je omogućiti korisnicima stvoriti pozitivan ekonomski, društveni i okolišni utjecaj kroz naša rješenja i uz pomoć naših iskusnih stručnjaka.

Pomažemo državama, organizacijama privatnog i javnog sektora te građanima upravljati rizicima, postići usklađenost s propisima (kao što je ESG izvješćivanje), učinkovito koristiti resurse, mjeriti i smanjiti emisije te inovirati nove poslovne modele kako bi napredovali u digitalnoj i iskustvenoj ekonomiji. Naša rješenja pomažu iskorijeniti ropstvo iz lanaca opskrbe, pokrenuti niskougljično, bez otpada kružno gospodarstvo, eliminirati nejednakost i obrazovati ljude koji nikada nisu imali priliku ući u učionicu.

SAP Profitability and Performance Management for Sustainability omogućuje tvrtkama upravljanje i izvješćivanje o aktivnostima povezanim s društvenim i okolišnim utjecajem njihovog poslovanja, usklađujući procese, ljude i proizvode organizacije s njihovim utvrđenim ciljevima i regulatornim zahtjevima. To dovodi do smanjenje troškova i potencijalno većeg prihoda zbog zelenih proizvoda/usluga. Stoga su održivost i profitabilnost neraskidivo povezane.

Ovo rješenje, s  dostupnim predefinirani scenarijima, tvrtke koriste za upravljanje okolišnim, društvenim i ekonomskim učinkom. Riješenje se koristi kako bi se uskladili procesi, ljudi i proizvodi s utvrđenim ciljevima i zahtjevima održivosti organizacije. SAP Profitability and Performance Management for Sustainability je dizajniran za integraciju s više SAP i ne-SAP sustava u heterogenom okruženju. Može se implementirati bez promjene vaših postojećih logističkih procesa.

Uz SAP Profitability and Performance Management for Sustainability, tvrtke mogu smanjiti troškove, optimizirati rad, eliminirati otpad i smanjiti svoj ekološki otisak. Jednostavnim „pritiskom na gumb“ izmjerite financijski učinak i simulirajte scenarije kako biste optimizirali cijeli lanac vrijednosti.

Kontinuirano radimo na našem obećanju da ćemo koristiti naše opsežne resurse za pozitivan globalni utjecaj.

Pozivamo vas da budete dio održivog putovanja s nama.

Što više širimo vijest i inspiriramo druge da se pridruže održivom poslovanju, to bolje!

msg global solutions – novi član HR PSOR-a Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

msg global solutions d.o.o.
Slavonska avenija 6/4kat
10000 Zagreb

 

#HRPSOR #msgglobalsolutions #msg #SAP #održivost #održivrazvoj #HRPSORčlanovi

Share This