Održana 26. sjednica Skupštine HR PSOR-a

16.06.23. | Aktivnosti, Događanja

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj održao je 15. lipnja u Zagrebu 26. sjednicu Skupštine. Goran Ražnjević je otvorio sjednicu i članove pozOdržana 26. sjednica Skupštine HR PSOR-a Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hrvao na nastavak zajedničkog djelovanja u promicanju održivosti, dok je Anđelko Švaljek, predsjednik Upravnog vijeća ukratko predstavio aktivnosti provedene između dviju sjednica. U ime Upravnog vijeća, detaljan izvještaj o radu predstavila je Mirjana Matešić, direktorica HR PSOR-a. Gđa Matešić predstavila je i Program rada za razdoblje 2023./2024. godinu koji se temelji na ranije prihvaćenim općim ciljevima te aktivnostima usmjerenim na pružanje podrške održivom razvoju Republike Hrvatske, podizanju kapaciteta za primjenu održivog razvoja među članovima te razvoju same organizacije. Opći ciljevi provodit će se kroz specifične ciljeve i aktivnosti tijekom budućeg razdoblja, a posebno je istaknuta usmjerenost na prijavu projekta na programe EU čime se osiguravaju sredstava za aktivnosti edukacije o integraciji održivosti u poslovne prakse.

Na ovoj skupštini  izabran je novi saziv Upravnog vijeća kojeg sada Cemex Hrvatska,  Erste&Steiermärkische BankaHrvatski Telekom, IKEA Hrvatska, gđa, JGL, DS Smith Belišće Croatia, Podravka, PricewaterhouseCoopers, Rgnc grupa, SATO i, Valamar Riviera.

Izabrano je i novo vodstvo Skupštine koje sada čine predsjednik Marinko Došen, AD PLASTIK i tri dopredsjednika Robert Mustač, Messer Croatia Plin, Saša Muminović, AquafilCRO i Goran Ražnjević, Ilirija Biograd.

Održana 26. sjednica Skupštine HR PSOR-a Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hrg. Došen obratio se prisutnima i istaknuo kako je važno raditi na promicanju održivosti te se nada kako će opravdati očekivanja i nastaviti raditi kao i dosadašnje vodstvo. Potom je s g. Ražnjevićem i g. Švaljekom uručio Povelje o članstvu članovima koji su u proteklih godinu dana pristupili HR PSOR-u: Boost, DS Smith, FINA, IRMO, Impuls Savjetovanje, JPS, L’Oreal Adria, Studenac, Odvjetnički ured Konjevod.

 

 

#HRPSOR, #odrzivost, #CSR, #SDG

Share This