Počinje 1. DOP Week: Caring is the new normal

3.12.20. | Događanja

Izvor: udruga eSTUDENT

DOP Week projekt je koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti društveno odgovornog poslovanja. Projekt organizira studentska udruga eSTUDENT, a održavat će se dva dana, točnije u ponedjeljak 7. prosinca i petak 11. prosinca te će uključivati online panele. Cilj ovog projekta je približiti društveno odgovorno poslovanje kao koncept budućnosti koji je ključan za održivi razvoj svakog poduzeća jer osigurava zdravu međuovisnost poduzeća i zajednice u kojoj djeluje.

Partneri prvog DOP Week-a

Na ovogodišnjem, ujedno i prvom DOP Week-u, studentima će se imati priliku predstaviti devet poduzeća podijeljenih u dvije tematske cjeline.

Prva skupina poduzeća nastupit će 7. prosinca od 10.00 do 11.30, u okviru teme DOP u zajednici, a poduzeća koja će se predstaviti su Philip Morris, Hendal, Regeneracija, Valamar i L’Oreal. Tema DOP-a u zajednici obuhvatit će odnose sa zajednicom, zaštitu ljudskih prava i politiku raznolikosti. Ovaj panel orijentira se na ljudski faktor u DOP-u, odnosno na odnos poduzeća prema zaposlenicima i odnos poduzeća prema zajednici u kojoj djeluje.

Druga skupina poduzeća će se predstaviti 11. prosinca od 10.00 do 11.30, pod tematikom Novo doba poslovanja, a poduzeća koja će sudjelovati su ERSTE banka, Privredna Banka Zagreb, Zagrebačka banka i Ernst&Young. Ovaj panel ima za cilj približiti poslovanje u novom dobu pomoću ekonomske održivosti poslovanja, poslovne strategije i tržišnih odnosa s ciljem unapređenja poduzetništva i financijskog opismenjavanja.

Znaš li što je DOP?

Društveno odgovorno poslovanje obuhvaća koncept u kojem gospodarski subjekti implementiraju brigu o društvu i okolišu u svoje poslovanje. Uspješna poduzeća, koja se vode konceptom DOP-a, su ona koja jednako vode brigu o svom ekonomskom, društvenom i okolišnom utjecaju. Poduzeće može biti odgovorno investiranjem u tehnologije koje ne zagađuju okoliš, ulaganjem u edukaciju zaposlenika, bolje radne uvjete te izgradnjom boljih odnosa sa zaposlenicima i eksternom javnosti. Sve to će zasigurno doprinijeti poduzeću u postizanju konkurentske prednosti, veće produktivnosti, pozitivnog utjecaja na lokalnu zajednicu i druge ključne dionike.

Sudjeluj i postani društveno odgovoran!

Želiš li biti dio DOP Week-a, ispuni formu kao prijavu za sudjelovanje do nedjelje, 6. prosinca. Svatko od nas svojim ponašanjem pridonosi boljem društvu, čišćem okolišu i boljoj perspektivi za budućnost. Stoga, nemoj propustiti ovu priliku kako bi nešto naučio/la za bolje i sretnije sutra!
Ako želiš znati više informacija o samoj udruzi ili panelima, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook i Instagram, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

#estudent #dop #dopweek

Share This