PRIJAVITE SE ZA OKRUGLI STOL “RAZGOVARAJMO O RASIZMU – AKCIJSKI PLAN EU-A PROTIV RASIZMA I NJEGOV UTJECAJ”

24.11.21. | Vijesti

Zadovoljstvo nam je pozvati vas 29. studenoga, od 10:00 do 12:00 CET, na online radionicu i okrugli stol organizirane od strane EU Platforme za Povelju o raznolikosti pod nazivom “Razgovarajmo o rasizmu – Akcijski plan EU-a protiv rasizma i njegov utjecaj”.

Diskriminacija na temelju rasnog ili etničkog podrijetla zabranjena je u Europskoj Uniji. Međutim, takva diskriminacija i dalje postoji u našem društvu. Nije dovoljno biti protiv rasizma. Moramo aktivno djelovati protiv. S tim ciljem je 18. rujna 2020. Europska komisija usvojila ambiciozni akcijski plan EU-a protiv rasizma koji utvrđuje niz mjera za sljedećih 5 godina.

Poslovne organizacije i pojedinačna poduzeća imaju ključnu ulogu u osiguravanju nediskriminacije, raznolikosti i uključivosti. Pridružite nam se u raspravi za okruglim stolom i podijelite svoje iskustvo o tome kako izgraditi uključivo radno mjesto i društvo bez rasizma.

Radionica će uključivati ​​prezentaciju Michaele Moue, koordinatorice EU za borbu protiv rasizma, primjere najbolje prakse potpisnika Povelja raznolikosti i otvorenu raspravu.

Prijavite se na ovu virtualnu radionicu i okrugli stol u EU Survey. Prijave su otvorene do petka 25.11.2021.

 

Share This